Κατοικιδια

«Μας έδειραν οι βασανιστές των γαϊδουριών στη Σαντορίνη» (video)

Καταγγελία της οργάνωσης «Network for Animals»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Attacked and threatened with DEATH trying to save donkeys

«Μας έδειραν οι βασανιστές των γαϊδουριών στη Σαντορίνη» καταγγέλλουν οι ακτιβιστές-μέλη της οργάνωσης «Network for Animals».

Ακτιβιστές από το Network for Animals καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση, υφιστάμενοι άγριο ξυλοδαρμό και απειλές ότι θα πεταχτούν από την Καλντέρα, από τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών που μαγνητοσκόπησαν να τα βασανίζουν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, περίπου 10 ιδιοκτήτες των τετράποδων που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τους τουρίστες από το παλιό λιμάνι των Φηρών στα Φηρά, κρατώντας τα στιλιάρια με τα οποία χτυπούν τα γαϊδουράκια τους επιτέθηκαν σε δύο μέλη της οργάνωσης, απειλώντας τα ότι αν επιστρέψουν στο σημείο θα τους πετάξουν κάτω από την Καλντέρα.

«Δυστυχώς με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν τα γαϊδούρια όταν δεν τους είναι χρήσιμα. Ο ιδιοκτήτης θα οδηγήσει το ζώο στην άκρη ενός γκρεμού και θα το ρίξει από εκεί στο κενό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν νιώθουν τίποτα» προστίθεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης για το επεισόδιο.

«Μας είπαν ότι αν επιστρέψουμε ποτέ, θα μας σκοτώσουν. Αυτές είναι σοβαρές απειλές και θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να διεξάγουν έρευνα» δήλωσε σε δημοσιογράφους το μέλος της οργάνωσης Λουκ Μπάριτ που ήταν παρών στην επίθεση.

Στο βίντεο εκτός από την καταγγελία, προβάλλονται  και πλάνα από τα τραύματα που φέρουν τα ζώα που αναγκάζονται χωρίς νερό και τροφή, σύμφωνα με το Δίκτυο, να ανεβάζουν τους τουρίστες σε ύψος 300 μέτρων κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς σταματημό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.