Κατοικιδια

«Ανταρόλυκοι» στα αζήτητα - Πέρασε η μόδα τους και τους εγκαταλείπουν τα Χριστούγεννα

Φαν του Game of Thrones συνειδητοποιούν πόσο δύσκολη είναι η φροντίδα αυτών των σκύλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dire_wolf_1.jpg

Ανησυχητικά είναι τα ποσοστά εγκατάλειψης σκύλων ράτσας χάσκι και μαλαμούτ στο Λονδίνο σύμφωνα με το καταφύγιο προστασίας ζώων του Μπάτερσι. Εξηγούν ότι φαν του Game of Thrones συνειδητοποιούν πόσο δύσκολη και απαιτητική είναι η φροντίδα αυτών των ζώων που μοιάζουν με τους «ανταρόλυκους» της σειράς και τα εγκαταλείπουν χωρίς δεύτερη σκέψη στους δρόμους.

miley_husky_7.jpg


Το 2010 συνολικά 53 εγκαταλελειμμένα χάσκι και μαλαμούτ βρήκαν προσωρινή φιλοξενία στο εν λόγω καταφύγιο. Όσο αυξανόταν η δημοτικότητα της σειράς τόσο αυξανόταν ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων σκύλων.  Το 2017 από το καταφύγιο του Μπάτερσι πέρασαν 74 παρατημένα χάσκι και μαλαμούτ. «Πρόκειται για ράτσες που έχουν ανάγκη από συνεχή άσκηση, φροντίδα. Μισούν να μένουν μόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πόλη είναι ό,τι πιο αφιλόξενο για αυτά τα σκυλιά», επισημαίνει μέλος του καταφυγίου.  

Εδώ και χρόνια φιλοζωικές προσπαθούν με εκστρατείες να πείσουν τους Βρετανούς ότι ένα κατοικίδιο δεν είναι εξ ορισμού ένα καλό δώρο για τα Χριστούγεννα. «Ο σκύλος δεν είναι για τα Χριστούγεννα, αλλά για μια ζωή», είναι το σλόγκαν της εκστρατείας, το οποίο δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.