- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ανοίγουν οίκους ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία;
Η αλήθεια πίσω από τα δημοσιεύματα που επανακυκλοφορούν
Σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα που επανακυκλοφορούν, ο ένας μετά τον άλλο ανοίγουν οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία χάρη σε ένα νόμο που καθιστά νόμιμη την κτηνοβασία έχοντας ως μοναδικό περιορισμό τον μη τραυματισμό του ζώου. Είναι αλήθεια;
Στο fanpage.gr, diaforetiko.gr, trelokouneli.gr, athensmagazine.gr και πολλά άλλα, διαβάζουμε:
Είναι αλήθεια;
Η «είδηση» προέρχεται από άρθρο του 2014, στο pontiki.gr, που με τη σειρά του βασίζεται σε δημοσίευμα του 2012 στο γερμανικό fr.de. Στο σχετικό δημοσίευμα παρουσιάζονται οι θέσεις της ακτιβίστριας Madeleine Martin, η οποία καλούσε σε ψήφιση νομοθεσίας που να απαγορεύει συγκεκριμένα τις σεξουαλικές επαφές με ζώα, επικαλούμενη περιστατικά που έλαβαν χώρα σε φάρμα ζώων στο Groß-Gerau. Σε κανένα σημείο δεν μιλάει για πορνεία ή ζωολογικούς κήπους κτηνοβατών αλλά για το ενδεχόμενο αυτά τα φαινόμενα να καταστούν διαδεδομένα, εφόσον δεν ψηφιστούν σχετικοί νόμοι (κάτι που έγινε λίγους μήνες αργότερα).
Σύμφωνα με σχετικό νόμο, η σεξουαλική εκμετάλλευση ζώων απαγορεύεται στη Γερμανία όπως απαγορεύονται και τα πορνεία ζώων. Ο νόμος αναφέρεται στο σύνδεσμο bverfg.de. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων λεει: «es verboten ist, ein Tier für eigene sexuelle Handlungen zu nutzen oder für sexuelle – Μτφ: απαγορεύεται η χρήση ζώου για σεξουαλικές δραστηριότητες», και «Ordnungswidrigkeit mit einer Geldbuße bis zu fünfundzwanzigtausend Euro geahndet werden. – Μτφ: Πλημμέλημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι € 25.000». Στον ίδιο σύνδεσμο γίνεται αναφορά στην απόρριψη της ένστασης ορισμένων Γερμανών κτηνοβατών που επιθυμούσαν χαλάρωση του νομοθετικού πλαισίου (Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο). Ο νόμος είχε περάσει από τη Κάτω Βουλή το 2012 και επικυρώθηκε από τη Bundestag το 2013 (Πηγή: thejournal.ie – NYT – Associated Press).
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes