Κατοικιδια

Με φόλες αφανίζουν γάτες έξω από το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» (εικόνες)

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ιστότοπο zoosos.gr

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» κατήγγειλαν στον ιστότοπο www.zoosos.gr τη συστηματική εξόντωση με φόλες γατιών που ζουν για χρόνια στον προαύλιο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν επίσης ότι είναι ανησυχητικά μεγάλος ο αριθμός εξαφάνισης των γατιών στην ίδια περιοχή, το Γουδή.

Με φόλες αφανίζουν γάτες

Ο εν λόγω ιστότοπος καταγράφει και παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω από τα ζώα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το zoosos.gr, το νοσηλευτικό προσωπικό του «Αγία Σοφία» ταΐζει τα αδέσποτα ζώα της περιοχής με δικά του έξοδα, έχει κάνει στειρώσεις και αναζητεί οικογένειες για τα ζώα. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο δράστης ενδέχεται να είναι συνάδελφός τους και ότι σκοτώνει με φόλες αφού τα νεκρά ζώα δεν έχουν εξωτερικά σημάδια κακοποίησης.

Με φόλες αφανίζουν γάτες

«Είναι γνωστό ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» έχει κυκλοφορήσει φυλλάδιο στο οποίο αναφέρει ότι ο νόμος απαγορεύει την σίτιση των αδέσποτων εκεί, εντούτοις συνέπεια της σίτισης ζώων τα οποία επί χρόνια ζουν εκεί δεν επιτρέπεται να είναι ο θάνατος», γράφει το zoosos.gr. Και μια σημείωση: τα περισσότερα ζώα στις φωτογραφίες ενδέχεται να μην ζουν πια. 

Με φόλες αφανίζουν γάτες