- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Θλίψη: Πάνω από 400 φάλαινες εξόκειλαν σε ακτή στη Νέα Ζηλανδία (video)
Δραματικές προσπάθειες εθελοντών να σώσουν όσες παραμένουν ζωντανές
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος της Νέας Ζηλανδίας, τουλάχιστον 400 φάλαινες - πιλότοι εξόκειλαν σε ακτή της χώρας, με τις περισσότερες από αυτές να είναι νεκρές, ενώ εθελοντές καταβάλλουν προσπάθεια προκειμένου να σώσουν όσες εξακολουθούν να ζουν.
Ειδικότερα, συνολικά 416 φάλαινες-πιλότοι ξεβράστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την Πέμπτη στην ακτή του Φέργουελ Σπιτ στην περιοχή του Γκόλντεν Μπέι, στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας.
Σημειώνεται πως περίπου το 70% από αυτές είναι νεκρές και τα μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να ωθήσουν αυτές που ζουν στα βαθιά. Πάντως, οι πιθανότητες επιτυχίας φαίνεται να είναι ελάχιστες.
The scale is huge #farewellspit @1NewsNZ pic.twitter.com/RMyFt0pRVg
— Emily Cooper (@em_cooper23) 10 Φεβρουαρίου 2017
Ο περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος, μιλώντας σε ραδιοσταθμό της χώρας, σημείωσε σχετικά: «Δεδομένου του αριθμού των φαλαινών που είναι ήδη νεκρές, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η κατάσταση της υγείας αυτών που εξακολουθούν να ζουν είναι πολύ κακή. Άρα προετοιμαζόμαστε για πολύ δραματικές στιγμές».
Hundreds of pilot whales die after beaching in New Zealand https://t.co/BKzSacbnHu pic.twitter.com/W2xWl7E6UT
— The New York Times (@nytimes) 10 Φεβρουαρίου 2017
Την ίδια ώρα, αξίζει να αναφερθεί πως οι εθελοντές κατάφεραν να ξαναοδηγήσουν προς τα ανοιχτά την πλειονότητα των φαλαινών που εξακολουθούν να ζουν και έχουν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα για να τις εμποδίσουν να ξαναβγούν στην ακτή.
Υπενθυμίζεται πως οι φάλαινες - πιλότοι, που μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα έξι μέτρα, είναι το πιο διαδεδομένο είδος φαλαινών που ζει στα νερά της Νέας Ζηλανδίας.
Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για την τρίτη φορά που εξοκείλουν τόσο πολλές φάλαινες στη Νέα Ζηλανδία, όπου το συμβάν αυτό είναι σχετικά συχνό.