Κατοικιδια

Ο παπαγάλος είδε τον φόνο και θέλει να «κελαηδήσει» στο δικαστήριο

Επαναλαμβάνει συνέχεια τη φράση: «Μην πυροβολείς, γαμ@τ@»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130389-295505.jpg

Ο 45χρονος Μάρτιν Ντούραμ δολοφονήθηκε στο σπίτι του στο δυτικό Μίσιγκαν πριν από έναν χρόνο. Δίπλα του βρέθηκε η βαριά τραυματισμένη σύζυγός του Γκλένα Ντούραμ. Κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιος σκότωσε τον Μάρτιν, αλλά η πρώην σύζυγος πιστεύει ότι ο παπαγάλος του νεκρού φαίνεται ότι ήταν παρών και έχει αρχίσει πλέον να «κελαηδάει»...

Η αστυνομική έρευνα προσπαθεί να εξακριβώσει εάν η σύζυγος σκότωσε τον Ντούραμ και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Το περιβάλλον του θύματος υποστηρίζει πως ο παπαγάλος, ονόματι «Μπαντ», επαναλαμβάνει τις τελευταίες φράσεις του Ντούραμ: «Don't f*** shoot» («Μην πυροβολείς, γαμ@τ@»). Επιπλέον, υποστηρίζουν, ότι «μιμείται ξεκάθαρα» φωνές ενός ανδρόγυνου να μαλώνει -κάτι που, αφήνουν να εννοηθεί, ενισχύει το σενάριο ότι η τότε σύζυγος τού Ντούραμ ευθύνεται για τη δολοφονία.

Ο παπαγάλος έχει περάσει στην φροντίδα της πρώην συζύγου του Ντούραμ, της Κριστίνα Γκέλερ. Ο πατέρας του θύματος, Τσαρλς Ντούραμ, δηλώνει στο NBC πεπεισμένος πως ο παπαγάλος ήταν παρών και επαναλαμβάνει όσα άκουσε. Η πρώην σύζυγος και ο πατέρας του θύματος ζητούν από τη Δικαιοσύνη να εξετάσει ως μάρτυρα τον Μπαντ.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της κομητείας Νιουέιγκο, Ρόμπερτ Σπρίνγκστεντ, εμφανίζεται επιφυλακτικός για την δικαστική αξία που έχει ο παπαγάλος. «Δεν έχω υπόψη μου κάποιο ανάλογο προηγούμενο» λέει στο Associated Press, αν και φροντίζει να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά: «Σίγουρα, όσο προχωρούμε την υπόθεση, ίσως βρεθεί εκεί κάτι που μπορούμε να κοιτάξουμε», λέει. «Αλλά όταν ο δικαστής ζητήσει από το μάρτυρα να σηκώσει το δεξί του χέρι για να ορκιστεί ο Μπαντ τι θα σηκώσει; Το φτερό του;», λέει δηκτικά ο εισαγγελέας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.