- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κορωνοϊός: Στο 7,53% η θετικότητα στο σύνολο των εργαστηριακών ελέγχων.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το ποσοστό θετικότητας 7,53% στο σύνολο των 2.650.521 εργαστηριακών ελέγχων για τον κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκαν. Πρόκειται για τα συγκεντρωτικά στοιχεία την εβδομάδα αναφοράς 27 Δεκεμβρίου 2021 με 2 Ιανουαρίου 2022.
Την εβδομάδα αναφοράς το ποσοστό θετικότητας ήταν 7.53% σε σύνολο 2.650.521 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 4.64% σε σύνολο 576.348 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.
Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5.77%.
Ακολουθεί ο πίνακας με το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 27 Δεκεμβρίου 2021 έως 02 Ιανουαρίου 2022:
H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 43.386, εκ των οποίων 69 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.388.309 (ημερήσια μεταβολή +3.2%), εκ των οποίων 50.1% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 326 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.398 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.26 (95% ΔΕ: 1.06 – 1.47).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 62, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.115 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 628 (58.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (84.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.787 ασθενείς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να απολαύσετε τις γιορτές χωρίς άγχος, βήμα-βήμα
Έλαβε τη διεθνή διαπίστευση ποιότητας & ασφάλειας Joint Commission International
Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τι να κάνετε αν μπει glitter ή κόλλα στο μάτι σας
Χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη
Αναδείχθηκε «True Leader» από την ICAPCRIF
Δεν είναι όλα τα σπυράκια στο πρόσωπο και το σώμα το ίδιο – κάποια από αυτά απλώς δεν πρέπει ούτε να τα ακουμπήσετε
Πώς τα… μελομακάρονα επηρεάζουν τις ορμόνες!
Έρευνα εξηγεί τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ροφημάτων και της οστικής πυκνότητας
Προειδοποιήσεις των επιστημόνων για ραγδαία διασπορά λόγω των εορταστικών συναθροίσεων - Τα μέτρα προστασίας
Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
Το έργο του Σάββα Σαββόπουλου αναδεικνύει τη στενή διαπλοκή τραύματος, μηχανιστικής λειτουργίας και ψυχοσωματικής αποδιοργάνωσης
Γιατί η καθημερινή αλλαγή καλτσών και το σωστό πλύσιμο είναι απαραίτητα για την υγεία των ποδιών
Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και πιθανότητα επανεμφάνισης
Τι να κάνουμε και τι να αποφύγουμε
Η αλλαγή που δεν ξεκινά την 1η Ιανουαρίου
Μια απλή υπενθύμιση και μερικές πρακτικές συμβουλές γιατί η ισορροπία αρκεί
Επίσης, όπου κρίνεται απαραίτητο, γίνεται παραπομπή σε υπηρεσίες υγείας
Οι προδιαθεσικοί παράγοντες που επηρεάζουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.