- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τρίτη δόση εμβολίου: Πόσο μειώνεται η πιθανότητα μόλυνσης
Τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας στη Βρετανία
Τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό: Πόσο μειώνεται η πιθανότητα μόλυνσης.
Κατά δύο τρίτα μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό μετά την τρίτη δόση του εμβολίου, σε σύγκριση με τις δύο δόσεις, διαπίστωσε μεγάλη έρευνα στη Βρετανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας REACT, που διεξήχθη από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή άνω των 100.000 ατόμων, η τρίτη δόση παρέχει σημαντική ώθηση στην ανοσία έναντι του SARS-CoV-2.
Από τα άνω των 8.300 ατόμων που έκαναν ενισχυτική δόση του εμβολίου και μετείχαν στην έρευνα, μόνον τα 30 – δηλαδή ποσοστό 0,36% - μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στο διάστημα αυτό, ενώ σχεδόν 700 από την ομάδα των 68.000 που είχαν κάνει δύο δόσεις, προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2, δηλαδή ποσοστό 1,03%.
Κι αφού συνυπολόγισαν την ηλικία και άλλους παράγοντες, οι ερευνητές του Imperial College London επεσήμαναν ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πιθανότητα μόλυνσης στους τριπλά εμβολιασμένους μειώνεται κατά δύο τρίτα σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν δύο δόσεις, επιβεβαιώνοντας και πρόσφατη ισραηλινή έρευνα για την αναγκαιότητα της ενισχυτικής δόσης.
Οι Αρχές στη Βρετανία είχαν ανάψει από τον περασμένο Σεπτέμβριο το πράσινο φως για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε άτομα ηλικίας άνω των 50, υγειονομικούς και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και άλλες ευπαθείς, ενώ προ ημερών επέκτειναν το πρόγραμμα και στους άνω των 40.
Σύμβουλοι της κυβέρνησης Τζόνσον λένε ότι τρίτη δόση μπορεί να χορηγηθεί και σε νεότερα άτομα, αλλά αναμένουν πιο συνολικά στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της. Στο μεταξύ η επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, Αμάντα Πρίτσαρντ, αποκάλυψε ότι η υπηρεσία της σχεδιάζει ήδη προγράμματα χορήγησης τρίτης δόσης κάθε χρόνο στους πολίτες.
Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για όσους συμπλήρωσαν 5.5 μήνες από τον εμβολιασμό
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το βράδυ, 19 Νοεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, για όλους όσους έχουν συμπληρώσει τους 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, και διευκρίνισε πως αν χρειαστεί θα ανοίξουν και αλλά εμβολιαστικά κέντρα.
Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους εγκαίρως, ώστε η αναμνηστική δόση να πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση έξι μηνών.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, την περασμένη Δευτέρα κλείστηκαν 105.000 ραντεβού τρίτης δόσης και χθες Τετάρτη, 55.000 ραντεβού. Καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 25.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης, με τον συνολικό αριθμό εμβολιασμένων να ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο του Σάββα Σαββόπουλου αναδεικνύει τη στενή διαπλοκή τραύματος, μηχανιστικής λειτουργίας και ψυχοσωματικής αποδιοργάνωσης
Γιατί η καθημερινή αλλαγή καλτσών και το σωστό πλύσιμο είναι απαραίτητα για την υγεία των ποδιών
Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και πιθανότητα επανεμφάνισης
Τι να κάνουμε και τι να αποφύγουμε
Η αλλαγή που δεν ξεκινά την 1η Ιανουαρίου
Μια απλή υπενθύμιση και μερικές πρακτικές συμβουλές γιατί η ισορροπία αρκεί
Επίσης, όπου κρίνεται απαραίτητο, γίνεται παραπομπή σε υπηρεσίες υγείας
Οι προδιαθεσικοί παράγοντες που επηρεάζουν
Γιατί είναι προτιμότερο να παραμένει μια περιστασιακή απόλαυση και όχι καθημερινή συνήθεια
Πριν πλησιάσουμε… ας δούμε τι φταίει και πώς να το αποφύγουμε
Η ψυχική υγεία και η στάση ζωής αποτελούν επίσης κρίσιμους παράγοντες
Περισσότεροι από 75 εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν στην εθελοντική δράση Together Days 2025
Πολλές φορές δεν αρκούν οι καλές προθέσεις των ανθρώπων που μας αγαπούν περισσότερο σε αυτή τη ζωή
Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι με βιωμένη εμπειρία είχαν τον χώρο, το βήμα και την υποστήριξη ώστε να ακουστεί η φωνή τους
Τι δείχνουν τα νέα επιστημονικά στοιχεία
Μια νέα εποχή στη μάχη κατά του καρκίνου
Γιατί μια «καλή» εξέταση αίματος δεν είναι αρκετή
Αν έχεις βαρεθεί τα κλασικά post-workout σέικ
Μελέτη συνδέει συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης με μεγαλύτερο ρίσκο
Όλα όσα θα συζητηθούν από τις 17 έως 21 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Divan iCaravel
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.