Health & Fitness

Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA έδωσε έγκριση για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Το πρώτο που εγκρίνεται στις ΗΠΑ σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με τον FDA, μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με τον FDA, μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Την έγκρισή του για το εμβόλιο Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έδωσε και επίσημα ο FDA, ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων.

O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) άναψε το «πράσινο» φως για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Είχε προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα από τους New York Times. Επικαλούμενη άτομα με γνώση των σχεδίων του Οργανισμού για το εμβόλιο Pfizer η αμερικανική εφημερίδα είχε αναφέρει ότι είναι θέμα ωρών να δοθεί η σχετική έγκριση.

Η απόφαση του FDA κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το πρώτο που εγκρίνεται για χορήγηση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ. Η έγκριση αναμένεται να καταστήσει διαθέσιμο το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech σε 28 εκατομμύρια παιδιά -πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε διά ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η έγκριση του FDA έρχεται τρεις ημέρες, αφότου μια επιτροπή ειδικών συμβούλων του Οργανισμού ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά, ηλικίας 5-11 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.