Ινδική μετάλλαξη κορωνοϊού - Γκάγκα: Φαίνεται πιο μεταδοτική
«Δεν φαίνεται να είναι πιο επικίνδυνη»
«Η ινδική μετάλλαξη φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική», τονίζει η Μίνα Γκάγκα.
«Δεν φαίνεται η ινδική μετάλλαξη να είναι πιο επικίνδυνη, δείχνει να είναι πιο μεταδοτική, αλλά χειρότερη δεν είναι από τα άλλα στελέχη του κορωνοϊού», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.
Όπως επεσήμανε, «στα νοσοκομεία ουσιαστικά έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους, οι εμβολιασμένοι δεν έχουν κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής νόσησης. Τα εμβόλια έχουν αποδειχτεί πάρα πολύ αποτελεσματικά και έχουν ελάχιστες παρενέργειες που μπορούμε να την προλάβουμε, ξέροντας τα συμπτώματα, αν μια στο εκατομμύριο συμβεί κάτι. Έχω δύο γιούς για τους οποίους ανοίγει τώρα η πλατφόρμα και θα κάνουν και οι δύο το εμβόλιο της AstraZeneca».
«Μέχρι να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι δεν θα αφαιρεθεί η μάσκα. Σε μια παρέα που είναι όλοι εμβολιασμένοι μπορούμε να μην φοράμε μάσκα, αυτό μας λένε οι ειδικοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στον χώρο εργασίας δεν θα φοράμε μάσκα», συμπλήρωσε.
Όπως προσέθεσε η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, «θα πρέπει να φορούν μάσκα και οι εμβολιασμένοι σε χώρους όπως τα νοσοκομεία ή τα μέσα μεταφοράς και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα εμβόλια προσφέρουν προστασία μέχρι 95% και για αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και μετά το εμβόλιο».
Μίνα Γκάκα: Μέτρα στον τουρισμό και στην εστίαση
Η Μίνα Γκάκα σημείωσε ότι θα πρέπει και στον τουρισμό και στην εστίαση να τηρούνται τα μέτρα και να γίνεται χρήση των self test, ώστε μαζί με την πρόοδο του εμβολιασμού, να δημιουργηθεί επαρκές τείχος προστασίας.
Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι έχει μεγάλη σημασία να κάνουν όλοι το εμβόλιο, αναφέροντας ότι οι μεταλλάξεις αφορούν κυρίως τις νεαρότερες ηλικίες.
Το ακαταδίωκτο των επιστημόνων
Η κα Παγώνη, αναφορικά με την διάταξη για το ακαταδίωκτο των επιστημόνων των επιτροπών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού, είπε ότι «όταν είσαι εισηγητικό όργανο, δεν έχεις ανάγκη προστασίας με το ακαταδίωκτο. Αυτό το έχουν ανάγκη οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μηνύσεις και διώξεις, ιδίως αυτήν την περίοδο που πολλοί δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό και δημιουργούν θέμα γιατί διασωληνώθηκαν οι ίδιοι ή συγγενείς τους».
Η Μίνα Γκάγκα επεσήμανε «μου φαίνεται τρομερό και αδιανόητο ότι αυτήν την περίοδο που τρέχουμε και δεν φτάνουμε, υπάρχουν διώξεις κατά των γιατρών. Εμείς στην ομάδα μας έχουμε γιατρό που διώκεται και μάλιστα από ασθενή ιατρό με κορωνοϊό, καθώς δεν πίστευε ούτε εκείνος ούτε οι συγγενείς του ότι έχει κορωνοϊό».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.