- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΗΠA - Κορωνοϊός: Πώς αποφασίστηκε προτεραιοποίηση του εμβολιασμού
Τα πορίσματα του CDC


Με προτεραιότητα στους υγειονομικούς και τους ανθρώπους που μένουν σε γηροκομεία θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και η Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης (ACIP) των ΗΠΑ ψήφισαν υπέρ της πρότασης να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι υγειονομικοί και οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας μακροχρόνιας παραμονής στα πρώτα στάδιο διάθεσης του εμβολίου.
Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα πορίσματα του CDC.
Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο υγειονομικοί χαρακτηρίζονται τα άτομα που υπηρετούν στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, ανεξάρτητα από το αν αμείβονται, και έχουν την πιθανότητα άμεσης ή έμμεσης έκθεσης σε ασθενείς ή μολυσματικά υλικά.
Στην έκταkτη δημόσια συνεδρίαση της A.S.I.P την 1 Δεκέμβρη του 2020 παρατέθηκαν στοιχεία που δικαιολόγησαν σε σημαντικό βαθμό την απόφαση αυτή. Αναλυτικότερα, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου του 2020 διαγνώστηκαν με τον ιό 243.000 υγειονομικοί και 858 κατέληξαν.
Ταυτόχρονα, οι ένοικοι και το προσωπικό των οίκων ευγηρίας αποτελούν το 6% των διεγνωσμένων μολύνσεων στις Η.Π.Α αλλά συνιστούν το 40% των συνολικών θανάτων. Οι επόμενες ομάδες πληθυσμού που θα εμβολιαστούν είναι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες απαραίτητες για τη εύρυθμη λειτουργία των κοινοτήτων που δεν είναι δυνατή η τηλε-εργασία όπως οι εργαζόμενοι στους τομείς της ενέργειας, του ηλεκτρισμού, του ύδατος, των λυμάτων, της φροντίδας των παιδιών, της παραγωγής τροφίμων, της γεωργίας και κτηνοτροφίας, μεταφορών και έπειτα ενήλικοι αυξημένου κινδύνου και οι άνω των 65 ετών.
Οι σχεδιασμοί αυτοί είναι αναγκαίοι καθώς οι αρχικές δόσεις όποιου εμβολίου εγκριθεί από τον FDA θα είναι περιορισμένες για κάποιους μήνες. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εμβολίων θα είναι αρκετός για τον εμβολιασμό 20 εκατομμύρια ανθρώπων στις ΗΠΑ.
Παράλληλα με τα παραπάνω, ο FDA έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων (VRBPAC) στις 10 Δεκεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου για να συζητήσει το αίτημα για έκτακτη έγκριση για το εμβόλιο BNT162b2 (BioNTech, Pfizer, and Fosun Pharma) και το εμβόλιο mRNA-1273 (Moderna and National Institute of Health (NIH)), αντίστοιχα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκατομμύρια βακτήρια συσσωρεύονται καθημερινά - Τι λένε οι επιστήμονες
Εάν τα επεισόδια στον ύπνο είναι καθημερινά, η αιτία θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα
Αναπτύσσεται στους μισούς άνδρες 50 έως 60 ετών
Ορισμένες απλές προσαρμογές που μπορεί να τα αλλάξουν όλα
Η αλλαγή τρόπου ζωής και διατροφής μπορεί να προλάβει την εξέλιξη του προδιαβήτη ή και ακόμα να αναστρέψει τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στα αρχικά στάδια, σύμφωνα με μελέτες
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
Εμφάνιση αλλεργιών, ακμή, βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία
Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
Αυξημένος ο κίνδυνος και για τα δύο φύλα εάν είναι παντρεμένα, σύμφωνα με την έρευνα
Μια συζήτηση με τον συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή με αφορμή το βιβλίο «Έρως και Ασθένεια» στο οποίο έχει συνεισφέρει σημαντικά
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η πλαστική – αισθητική χειρουργική
Η καινοτομία μπορεί να μεταμορφώσει την ογκολογική φροντίδα στην Ελλάδα
Ο ρόλος του θυρεοειδούς στη διαχείριση του σωματικού βάρους
Μια κοινότητα όπου η γιόγκα βοηθά τους συμμετέχοντες να παρατηρήσουν τον εαυτό τους
Προειδοποιητικά σημάδια που θα πρέπει να προσέξουμε
Ποιος ενδέχεται να κινδυνεύει
Ένα σπουδαίο κείμενο του Harvard Business Review για όσους δεν παιρνούν ακριβώς καλά στο εργασιακό τους περιβάλλον
Το νέο σύστημα που ενσωματώνει τα ιατρικά δεδομένα των πολιτών
Ένας στους δύο ασθενείς δεν γνωρίζει ότι πάσχει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.