Health & Fitness

Μόσιαλος: Ο λόγος που δεν βρέθηκε κανένας Άγγλος με κορωνοϊό

Παρά τα 3.000 τεστ που έγιναν στις πύλες εισόδου τις χώρας σε τουρίστες από την Αγγλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» / © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξήγησε τους λόγους που κανένας τουρίστας από την Αγγλία δεν βρέθηκε θετικός στα τεστ κορωνοϊού που έγιναν.

Η πανδημία στην Μ. Βρετανία έχει τεθεί υπό έλεγχο, επομένως για αυτόν τον λόγο, δεν βρέθηκε κανένας τουρίστας από την Αγγλία θετικός στον κορωνοϊό, στα 3000 τεστ που έγιναν μέχρι τώρα στις πύλες εισόδους της χώρας μας. Αυτό εξήγησε με ανάρτηση στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος και παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει να κλείσουν τα σύνορα, αλλά να τηρηθούν τα μέτρα. 

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Αρκετοί φίλοι με ρώτησαν πως είναι δυνατόν να έγιναν περίπου 3.000 τεστ σε τουρίστες που ήρθαν από την Αγγλία και να μη βγήκε κανείς θετικός; Ξέρουμε ότι η διαχείριση της αρχικής φάσης της πανδημίας στην Αγγλία ήταν καταστροφική. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως η πανδημία είναι υπό έλεγχο με εξαίρεση ορισμένες περιοχές της βόρειας Αγγλίας. Στο Λονδίνο (9 εκατομμύρια κάτοικοι) έχουμε πλέον 40-70 κρούσματα ημερησίως. Στην Αγγλία όμως η πλειοψηφία των πολιτών έχει επιστρέψει πλέον στη νέα κανονικότητα.

Είναι πιθανόν να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων; Είναι αλλά το μέγεθος θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή των μέτρων αποκλιμάκωσης του lockdown. Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα από Αγγλία; Θα έχουμε, αλλά μπορούμε να μειώσουμε το ρίσκο κατά πολύ. Οι έλεγχοι με τεστ πρέπει να είναι συνεχείς και παράλληλα πρέπει να παρακολουθούμε συστηματικά την εξέλιξη της πανδημίας και στη Μεγάλη Βρετανία και σε όλες τις χώρες από τις οποίες δεχόμαστε επισκέπτες και τουρίστες.

Δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τον κίνδυνο (εξάλλου έχουμε και εγχώρια κρούσματα όχι μόνο εισαγόμενα) αλλά να τον μειώσουμε σημαντικά. Αν κλείσουμε τα σύνορα μας για μεγάλο διάστημα οι επιπτώσεις στην οικονομία και στην αγορά εργασίας θα είναι σημαντικές. Έτσι ενώ θα μειώνουμε ένα κίνδυνο (εισαγόμενα κρούσματα) θα αυξάνουμε κατά πολύ έναν άλλο. Τον κίνδυνο να βρεθούν πολλοί συμπατριώτες μας άνεργοι. Η οικονομική κρίση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των ανέργων πολιτών. Θα μειώσουμε ένα πρόβλημα υγείας (εισαγόμενα κρούσματα) αλλά θα δημιουργήσουμε ταυτόχρονα ένα πολύ μεγαλύτερο (χειροτέρευση του επιπέδου υγείας λόγω ανεργίας).

Από την αρχή της κρίσης είχα τονίσει ότι η διαχείριση μιας πανδημίας είναι διαχείριση του ρίσκου. Δεν είναι δυνατόν να τετραγωνίσουμε τον κύκλο: να μην τηρούμε τα μέτρα και να μην έχουμε εγχώρια κρούσματα. Να κλείσουμε τα σύνορα και να μην έχουμε οικονομικό πρόβλημα.

Επομένως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρούμε τα μέτρα (φυσική απόσταση, μάσκες, υγιεινή των χεριών) και να ενισχύσουμε τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας αλλά και γενικότερα για να μειώσουμε και τα εγχώρια και τα εισαγόμενα κρούσματα.

Αρκετοί φίλοι με ρώτησαν πως είναι δυνατόν να έγιναν περίπου 3000 τεστ σε τουρίστες που ήρθαν από την Αγγλία και να μη...

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Saturday, July 18, 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταυροδρόμια: Μια σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας
Σταυροδρόμια: Σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας

Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.