Σουρβίνος: Εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν το άλλο καλοκαίρι
Τα μέτρα θα υπάρχουν μέχρι να έχουμε καποια αντιική θεραπεία
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν από το επόμενο καλοκαίρι, εμφανίστηκε ο καθηγητής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος.
Ο καθηγητής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, μίλησε στο ΣΚΑΪ και εξέφρασε την αισιοδοξία για εμβόλιο για τον κορωνοϊό μέσα σε έναν χρόνο. «Οι προσπάθειες είναι εντατικές και από διαφορετικές ομάδες οπότε πιστεύω ότι το εμβόλιο θα του έχουμε πριν το επόμενο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε πως τα μέτρα πρόληψης θα υπάρχουν μέχρι να έχουμε καποια αντιική θεραπεία.
Μεταξύ άλλων ο καξηγητής σημείωσε πως μέχρι τώρα δεν υπήρχε σε τελικό στάδιο με τους προηγούμενους κορωνοιους επιτακτική ανάγκη για την δημιουργία ενός εμβολίου. Οι προηγούμενες πανδημίες μπήκαν σε ένα βαθμό ύφεσης από μόνες τους, περιορίστηκαν, οπότε δεν υπήρξε ανάγκη.
«Θεωρώ ότι τώρα θα έχουμε το εμβόλιο γιατί το χρειαζόμαστε» δήλωσε ενώ σχετικά για το χρονικό διάστημα που θα είναι διαθέσιμο υπογράμμισε πως «οι προσπάθειες είναι εντατικές και από διαφορετικές ομάδες οπότε πιστεύω ότι το εμβόλιο θα του έχουμε πριν το επόμενο καλοκαίρι».
Αναφορικά με τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα εξήγησε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν κάποιες εστίες – αναζωπυρώσεις που είχαν εξήγηση. Ήταν απόρροια συγχρωτισμού σε συγκεκριμένα γεωγραφικά μέτρα και γι αυτό επιβλήθηκαν αυτά τα τοπικής εμβέλειας περιοριστικά μέτρα. Μέτα από αρκετή ιχνηλάτηση και τεστ οι εστίες αυτές φαίνονται ότι βαίνουν προς ύφεση.
«Χτες είδαμε την αναφορά 13 νέων κρουσμάτων τα οποία είναι σποραδικά κατανεμημένα π.χ. ένα Ξάνθη ένα Ροδόπή. Έχουμε όντως την επανεμφάνιση ενός κρούσματος στην Καστοριά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα όμως είναι σποραδική και δεν σημαίνει ότι έχουμε την δημιουργία νέων εστιών».
Σχετικά με τους τουρίστες και την ανησυχία για νέα κρούσματα με το άνοιγμα των συνόρων ο ίδιος επεσήμανε πως η χώρα δεν έχει ανοίξει ακόμα πλήρως τα σύνορα της. Από 1η Ιουνίου θα έχουμε το άνοιγμα από πολλές διαφορετικές χώρες και σε πολλά διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.
«Αυτό που μας ανησυχεί πάντα είναι να γνωρίζουμε την προέλευση των κρουσμάτων. Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες για την προέλευση και να κάνουν ένα πρώτο έλεγχο που στις πύλες εισόδου που θα μας δώσει μια εικόνα στο μέτρο του δυνατού των εισερχόμενων κρουσμάτων που θα είναι πολύ σημαντικό για την προρεία του τουρισμού».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολυπαραγοντική νόσος που επηρεάζει συνολικά την υγεία μας
Συστάσεις η πράξη να γίνεται πριν από τα 35 έτη
Ο χρόνιος πόνος και η αντιμετώπισή του
Αισιοδοξία για όλο και περισσότερες κερδισμένες ζωές μέσα από τη μεταμόσχευση
Τα τρόφιμα που επηρεάζουν αρνητικά και εκείνα που καταλαγιάζουν τα συμπτώματα
Τρεις φορές συχνότερη στα αγόρια
Αιτίες και χαρακτηριστικά της παχυσαρκίας
Γι’ αυτό δεν βολτάρεις, σηκώνεις βάρη, Πητ Διαμαντή. Τόσο πολύ το θέλεις, που το ’χεις κάνει και μπίζνα
Η ύπαρξή είναι σημαντική καθώς προστατεύει τα όργανα αλλά και επειδή λειτουργεί ως ενδοκρινές όργανο. Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις που τα επίπεδά του είναι ιδιαίτερα αυξημένα;
Όχι δεν είναι βιάγκρα, είναι η νέα τάση στην ανδρική ευεξία, αλλά οι παρενέργειες είναι περισσότερες από τα οφέλη
Κι όμως, υπάρχει ένα ποτό που κάνει τη λιγότερη δυνατή ζημιά στον οργανισμό
Το να λέμε τα παράπονά μας στους φίλους μας έχει πλέον τον δικό του επιστημονικό όρο
Τι θα πρέπει να προσέξετε βάσει των τελευταίων δεδομένων
Από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Στατιστικά στοιχεία, επιπτώσεις και πρόληψη του φαινομένου
«Θέλω το κάθε άτομο που μας εμπιστεύεται να βλέπει γρήγορα και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία θα ενισχύουν τη διάθεσή του να συνεχίσει»
Συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση
Δανέζικη μελέτη εξετάζει τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Νέα φαρμακευτική θεραπεία για την παχυσαρκία
Η δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος δεν είναι τελικά ιδανική για όλα τα φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.