- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κορωνοϊός: Κλινικές δοκιμές εμβολίου στη Γερμανία
Πιθανή έγκριση στο μέσον του 2021
Η γερμανική CureVac αρχίζει κλινικές δοκιμές εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους - Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το φθινόπωρο.
Η γερμανική CureVac θα γίνει η δεύτερη εταιρεία στην Γερμανία, μετά την ανταγωνίστρια BioNTech, που θα ξεκινήσει κλινικές δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ρυθμιστική αρχή, με στόχο πιθανή έγκρισή του στα μέσα του 2021.
Η γερμανική ρυθμιστική αρχή για τα εμβόλια, το Paul Ehrlich Institut, θα δώσει άδεια για την δοκιμή σε ανθρώπους του πειραματικού εμβολίου της CureVac.
Η κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή 144 ατόμων στην Γερμανία και το Βέλγιο, στα οποία θα χορηγηθούν διαφορετικές δοσολογίες του εμβολίου, ενώ 24 θα λάβουν placebo.
Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ενώ ο χρόνος πιθανής έγκρισης τοποθετείται στο μέσον του επόμενου έτους, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της CureVac Φραντς Βέρνερ Χαας κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου.
Το Paul Ehrlich Institut ανακοίνωσε ότι εάν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι «πολύ καλά», αίτηση για έγκριση είναι δυνατόν να κατατεθεί και στις αρχές του 2021.
Η ευρύτερη Φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, υπό τον προϋπόθεση ότι τα αποτελέσματα της Φάσης Ι είναι θετικά.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταγράψει 11 πειραματικά εμβόλια που βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, σύμφωνα με κατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.
Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Δευτέρα συμφωνία για την απόκτηση του 23% των μετοχών της CureVac έναντι χορήγησης πακέτου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Εγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δείχνει ότι η γερμανική εταιρεία, η οποία ελέγχεται από τον συνιδρυτή της SAP Dietmar Hopp, σχεδιάζει να προχωρήσει σε αρχική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με το Reuters.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων. Η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα συμφωνία για την προμήθεια του πειραματικού εμβολίου που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca.
Η CureVac, με έδρα το Τούμπινγκεν, που έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, χρησιμοποιεί την προσέγγιση του αγγελιοφόρου RNA, όπως οι BioNTech, Pfizer και Moderna.
Η Translate Bio και ο εταίρος της Sanofi εργάζονται επίσης επί εμβολίου μέσω της προσέγγισης του αγγελιοφόρου RNA κατά του κορωνοϊού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αισιοδοξία για όλο και περισσότερες κερδισμένες ζωές μέσα από τη μεταμόσχευση
Τα τρόφιμα που επηρεάζουν αρνητικά και εκείνα που καταλαγιάζουν τα συμπτώματα
Τρεις φορές συχνότερη στα αγόρια
Αιτίες και χαρακτηριστικά της παχυσαρκίας
Γι’ αυτό δεν βολτάρεις, σηκώνεις βάρη, Πητ Διαμαντή. Τόσο πολύ το θέλεις, που το ’χεις κάνει και μπίζνα
Η ύπαρξή είναι σημαντική καθώς προστατεύει τα όργανα αλλά και επειδή λειτουργεί ως ενδοκρινές όργανο. Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις που τα επίπεδά του είναι ιδιαίτερα αυξημένα;
Όχι δεν είναι βιάγκρα, είναι η νέα τάση στην ανδρική ευεξία, αλλά οι παρενέργειες είναι περισσότερες από τα οφέλη
Κι όμως, υπάρχει ένα ποτό που κάνει τη λιγότερη δυνατή ζημιά στον οργανισμό
Το να λέμε τα παράπονά μας στους φίλους μας έχει πλέον τον δικό του επιστημονικό όρο
Τι θα πρέπει να προσέξετε βάσει των τελευταίων δεδομένων
Από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Στατιστικά στοιχεία, επιπτώσεις και πρόληψη του φαινομένου
«Θέλω το κάθε άτομο που μας εμπιστεύεται να βλέπει γρήγορα και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία θα ενισχύουν τη διάθεσή του να συνεχίσει»
Συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση
Δανέζικη μελέτη εξετάζει τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Νέα φαρμακευτική θεραπεία για την παχυσαρκία
Η δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος δεν είναι τελικά ιδανική για όλα τα φαγητά
Τι αναφέρει η Ματίνα Παγώνη
Τι είναι αυτό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τα...φρικτά συμπτώματα που έχει
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον παθολόγο-πρόεδρο των SOS γιατρών Γιώργο Θεοχάρη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.