Ένα ρητορικό ερώτημα προς τον ελληνικό λαό έθεσε ο Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας: Θα αντέχαμε εμείς να ακούμε 147 νεκρούς σε μια ημέρα όπως οι Σουηδοί χθες;».
Δέκα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και συνολικά 156 θανάτους ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής-λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Οι συνολικοί φορείς κορωνοϊού στην Ελλάδα έφθασαν τους 2.770, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι ο κορωνοϊός μπορεί να γίνει ενδημικός ακόμα και μετά την παρασκευή του εμβολίου, να συνεχίσει δηλαδή να υπάρχει και μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χθεσινή τοποθέτηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορωνοϊό που μπορεί να μη «φύγει ποτέ». «Όταν ένας ιός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στην πολιτεία, ούτε εμβόλιο για να τον πολεμήσει, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς για πόσο καιρό θα επιβιώσει. Εξακολουθεί να υπάρχει πάντα η ανάγκη περιορισμού του», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
«Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να τον περιορίσει, δεν σημαίνει πως τον εξαφανίσαμε. Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει. Ίσως ακόμα και αν υπάρξει εμβόλιο. Το ίδιο συμβαίνει με τον ιό της γρίπης και αυτόν της ιλαράς που συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό οφείλεται είτε σε υγειονομικές ελλείψεις σε χώρες είτε σε διάφορα fake news κατά του εμβολιασμού. Πάντως, όπως είπαν αξιωματούχοι του ΠΟΥ, η διαδικασία μαζικού εμβολιασμού των πληθυσμών της Γης έναντι του κορωνοϊού, μοιάζει σαν αποστολή στο φεγγάρι», συνέχισε και διευκρίνισε «η τοποθέτηση του ΠΟΥ προέρχεται ίσως από fake news που κάνουν τον γύρο του κόσμου ότι... τελειώσαμε τη μάχη με τον ιό. Δεύτερον, από συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τη φάση αντιμετώπισης του ιού που βρισκόμαστε και έντονου συνωστισμού σε όλον τον κόσμο. Τρίτον, η τοποθέτηση του ΠΟΥ ίσως οφείλεται σε νέες εξάρσεις του ιού σε διάφορες χώρες».
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας μίλησε επίσης για νέες εξάρσεις του ιού παγκοσμίως και έθεσε κι ένα ρητορικό ερώτημα προς τους Έλληνες πολίτες: «Στην Ουχάν θα γίνει μαζικός έλεγχος των πολιτών εξαιτίας νέων κρουσμάτων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Στον Λίβανο οι αρχές επέβαλλαν και πάλι lockdown. Στο Πακιστάν το ίδιο, όπως και στην Ινδία. Η Σουηδία έχει υιοθετήσει ένα άλλο μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Είναι μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Θα αντέχαμε εμείς να ακούμε 147 νεκρούς σε μια ημέρα όπως οι Σουηδοί χθες;».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Από τη γέννηση θα πρέπει να αρχίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος
Μια συζήτηση με τον Παθολόγο Ογκολόγο Γεώργιο Λύπα
Ενημερωτική εκδήλωση από την PMI Science
Η αλήθεια για την αύξηση των διαγνώσεων αυτισμού και ΔΕΠ-Υ: επιδημία ή αποδοχή της νευροδιαφορετικότητας;
Πώς ήταν ο αγώνας των 5 χλμ με τη χρήση των συσκευών Samsung Galaxy
Επιλογή τόσο για νέους και ηλικιωμένους όσο και για αθλητές
14 Νοεμβρίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Τι έδειξε διεθνής μελέτη στην οποία συμμετείχε και Έλληνας ειδικός
Λύσεις που δεν περιορίζονται μόνο στη ρύθμιση της γλυκόζης
Τα 643 εκατομμύρια θα φτάσουν οι διαβητικοί έως το 2030 και σε 783 εκατομμύρια έως το 2045
Πώς δρα η ουσία που ανακουφίζει από την έντονη επιθυμία για νικοτίνη
Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.