Ο κορωνοϊός ΔΕΝ είναι «κατασκευασμένος»: Αυτή είναι η απόδειξη
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο nature medicine βάζει τέλος στη συνωμοσιολογία

Τελικά ο κορωνοϊός δεν είναι κατασκευασμένος σε εργαστήριο και αυτή η έρευνα εξηγεί γιατί δεν είναι αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής.
«Ο Τραμπ έστειλε τον κορωνοϊό στους Κινέζους γιατί τους χρωστάει», «Η Κίνα κατασκεύασε τον κορωνοϊό για να καταστρέψει τη Δύση», «ο κορωνοϊός είναι προϊόν εργαστηρίου, υπάρχει ήδη το εμβόλιο και μας το κρύβουν», «μπαίνουμε στην πρώτη φάση του βιολογικού πολέμου και της βιοτρομοκρατίας».
Αυτές και πολλές άλλες είναι μερικές από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουμε ακούσει για την πανδημία του covid-19. Όμως υπάρχει και η επιστήμη και μόλις δημοσιεύτηκε στο «nature medicine» μια έρευνα που εξηγεί γιατί ο κορωνοϊός δεν είναι προϊόν γενετικής μηχανικής. Την έρευνα «The proximal origin of SARS-CoV-2» μπορείτε να την διαβάσετε εδώ. Για καλή μας τύχη η επιστήμονας Myrtani Pieri τα εξηγεί γρήγορα και εκλαϊκευμένα στην ανάρτησή της στο facebook.
H ανάρτησή της
Είναι «κατασκευασμένος» ο SARS-CoV-2;
Σημερινή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Nature Medicine’ δείχνει σαφώς πως ο ιός SARS-CoV-2 ΔΕΝ αποτελεί εργαστηριακό κατασκεύασμα ή αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής (genetic engineering).
Οι επιστήμονες έδειξαν πως ο ιός SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί ένα ανθρώπινο υποδοχέα τον ACE2 και έτσι μπαίνει στα κύτταρα (ας πούμε ότι ξεκλειδώνει την κλειδαριά μιας πόρτας στο ανθρώπινο κύτταρο). Και όμως η αλληλεπίδραση με τον υποδοχέα αυτό δεν είναι η ιδανική. Για να το πούμε διαφορετικά, αν τον σχεδιάζαμε σε ένα εργαστήριο με σκοπό να προσβάλει τον άνθρωπο, θα τον φτιάχναμε λίγο καλύτερα.
Ο SARS-CoV (ο παλιός, που προκάλεσε την επιδημία το 2003 ) δενόταν πολύ καλύτερα.
Επίσης όσοι ασχολούμαστε με την γενετική τροποποίηση γνωρίζουμε πως η τροποποίηση του γενετικού υλικού αφήνει κάποια «υπολείμματα» στο γονιδίωμα του καινούργιου κατασκευασμένου ιού. Τίποτα τέτοιο δεν υπάρχει στον SARS-CoV-2.
Η πιο ‘βαρετή’ εξήγηση λοιπόν είναι πως ο ιός δημιουργήθηκε μέσω φυσικής επιλογής (τυχαίων μεταλλάξεων) από έναν προϋπάρχοντα ιό (η ανάλυση δείχνει έναν στις νυχτερίδες) που μεταπήδησε στον άνθρωπο μέσω κάποιου άλλου ζώου (πιο πιθανό σενάριο ο παγκολίνος).
Το παραπάνω σενάριο προϋποθέτει να υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες. Η παρουσία στον ίδιο χώρο ενός ιού που μοιάζει με τον SARS-CoV-2 (ιός νυχτερίδας), και υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα ενός άλλου ζωικού ξενιστή (παγκολίνος) για να επιτραπεί στην φυσική επιλογή να προχωρήσει αποτελεσματικά. Οι συνθήκες αυτές υπήρχαν στο συγκεκριμένο wet market στην πόλη Wuhan.
Και η ιστορία αυτή, αν και δείχνει πως μάλλον δεν υπάρχει ένα εσκεμμένο, μεγαλοφυές, σχέδιο βιολογικής εξόντωσης μέρους του πληθυσμού της γης, εντούτοις μας δείχνει πως ο σύγχρονος Homo sapiens μια χαρά τα καταφέρνει να αυτοκαταστρέφεται απλά λόγω υπερπληθυσμού και βλακωδών πρακτικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από δοκιμές του mavoglurant - Τι έδειξαν κλινικές μελέτες
Τα λάθη που εκθέτουν την πλειονότητα των σεξουαλικά δραστήριων ανδρών σε μεγάλο κίνδυνο
«Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον»
Χρήσιμες συμβουλές για θέματα υγείας που αφορούν
7 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
7 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Το έκτο μέρος μιας σειράς συζητήσεων με τον διαπρεπή ψυχίατρο και ψυχαναλυτή για την ερμηνευτική επιστήμη
«Ο δότης δεν είναι στατιστικό στοιχείο, είναι ευθύνη»
Η γενιά που δεν φαίνεται να έχει αυτή την πολυτέλεια
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας γράφει στην Athens Voice
Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε;
Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων γαστρεντερικών συμπτωμάτων
Η νέα επαναστατική μέθοδος στο Metropolitan General
Νέες θεραπευτικές επιλογές βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών
Οι ασθενείς μας ζουν περισσότερο ακόμη και με μεταστατική νόσο
Επαναστατικές αλλαγές και θεαματική βελτίωση των χειρουργικών πρακτικών τα τελευταία χρόνια
Μας ενημερώνει η ενδοκρινολόγος - διαβητολόγος Αργυρώ Παναγιωτάκου
Για τις θεραπείες γονιμότητας σε προχωρημένη ηλικία γράφει ο καθ. Παναγιώτης Δρακόπουλος, γυναικολόγος και ειδικός γονιμότητας
Ο Σπύρος Κραμποβίτης, μικροβιολόγος του κέντρου, τονίζει τη σημασία της αξιοπιστίας των εξετάσεων
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.