Πώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα μάχεται τον κορωνοϊό
Αυστραλοί χαρτογράφησαν τη μάχη των κυττάρων με τον Covid-19
Τεράστια ανακάλυψη. Αυστραλοί χαρτογράφησαν πώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα πολεμά εναντίον του νέου κορωνοϊού.
Επιστήμονες στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι έχουν ταυτοποιήσει και χαρτογραφήσει τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου μάχεται κατά του νέου κορωνοϊού, Covid-19. Η έρευνά τους, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Nature Medicine» σήμερα Τρίτη, δείχνει ότι οι ασθενείς αναρρώνουν από τον κορωνοϊό όπως αναρρώνει κι ένας ασθενής της εποχικής γρίπης.
Οι Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έρευνά τους για το πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι στον νέο ιό είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του εμβολίου. «Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη», λέει στο BBC η καθηγήτρια Κάθριν Κεντζιέρσκα και εξηγεί ότι για πρώτη φορά «κατανοήσαμε πώς το ανοσοποιητικό σύστημα πολεμά τον νέο κορωνοϊό». Υπενθυμίζεται ότι παγκοσμίως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 160.000 κρούσματα και περίπου 6.500 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό.
Άλλοι ειδικοί και επιστημονικοί συνάδελφοι των Αυστραλών ερευνητών του Ινστιτούτου Λοιμώξεων και Ανοσολογίας Πίτερ Ντόχερτι στη Μελβούρνη χαρακτήρισαν την έρευνα «επίτευγμα».
Τι ανακάλυψαν για τον κορωνοϊό
Το BBC στο δημοσίευμα σημειώνει ότι οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τον νέο κορωνοϊό δεν είναι λίγοι κι αυτό δείχνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου μπορεί να βγει νικητής στη μάχη με τον νέο ιό. Ωστόσο, για πρώτη φορά η έρευνα των Αυστραλών ταυτοποίησε τέσσερις τύπου κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που βγήκαν μπροστά για να πολεμήσουν τον Covid-19. Οι ερευνητές εντόπισαν τα εν λόγω κύτταρα παρατηρώντας και παρακολουθώντας έναν ασθενή με ήπια συμπτώματα του νέου κορωνοϊού χωρίς υποκείμενα νοσήματα ή άλλα προβλήματα υγείας. Η ασθενής ήταν μια γυναίκα 47 ετών από την Ουχάν της Κίνας που νοσηλεύτηκε στην Αυστραλία. Ανάρρωσε σε 14 ημέρες. Η καθηγήτρια Κεντζιέρσκα τόνισε στο BBC ότι ελέγχθηκε στο σύνολό της η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος της ασθενούς. Τρεις ημέρ. ες, μάλιστα, πριν από την ανάρρωσή της οι γιατροί εντόπισαν αυτά τα κύτταρα στο αίμα της. Είναι τα ίδια κύτταρα που εμφανίζονται σε ασθενείς με την εποχική γρίπη που καταφέρνουν να γίνουν καλά και να αναρρώσουν.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα», πρόσθεσε η καθηγήτρια στο BBC. Δεκάδες είναι οι επιστήμονες στον κόσμο που είναι κλεισμένοι σε εργαστήρια και δουλεύουν νυχθημερόν με την ελπίδα να βρουν πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό μας σύστημα ή να αναπτύξουν το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει ξανά μια πανδημία σαν αυτή που βιώνουμε σήμερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.