Έρευνα: Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τους Ευρωπαίους
Ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιοι είναι


Έρευνα δείχνει ότι οι Αμερικανοί έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τους Ευρωπαίους - Ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιοι είναι
Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερα ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με τους Ευρωπαίους, ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιοι είναι, όπως διαπίστωσε μελέτη ερευνητών της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown στις ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «New England Journal of Medicine».
Οι ερευνητές συνέκριναν δεδομένα από περισσότερους από 73.000 ενήλικες στις ΗΠΑ και σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, που το 2010 ήταν ηλικίας 50 έως 85 ετών, για να προσδιορίσουν πώς ο πλούτος επηρεάζει τις πιθανότητες θανάτου ενός ατόμου. Όπως διαπίστωσαν, οι άνθρωποι με περισσότερο πλούτο είχαν ποσοστό θανάτου 40% χαμηλότερο από εκείνους στο φτωχότερο τεταρτημόριο.
Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί παρουσιάζουν ποσοστά επιβίωσης παρόμοια με τους φτωχότερους Ευρωπαίους
Τα συγκριτικά δεδομένα έδειξαν, όμως, και κάτι άλλο: ότι σε κάθε επίπεδο πλούτου στις ΗΠΑ, τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν υψηλότερα από εκείνα στα μέρη της Ευρώπης που μελέτησαν οι ερευνητές. Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί έχουν κατά μέσο όρο μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τους πλουσιότερους Ευρωπαίους. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πλουσιότεροι Αμερικανοί έχουν ποσοστά επιβίωσης παρόμοια με τους φτωχότερους Ευρωπαίους σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία.
Συγκεκριμένα, τα άτομα στην ηπειρωτική Ευρώπη πέθαναν σε ποσοστό περίπου 40% χαμηλότερο από τους συμμετέχοντες στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης. Οι συμμετέχοντες από τη νότια Ευρώπη είχαν εκτιμώμενα ποσοστά θανάτου περίπου 30% χαμηλότερα από τους συμμετέχοντες στις ΗΠΑ. Τέλος, οι συμμετέχοντες από την ανατολική Ευρώπη είχαν εκτιμώμενα ποσοστά θανάτου 13-20% χαμηλότερα.
Η μελέτη τονίζει το πώς τα ασθενέστερα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας και οι διαρθρωτικές ανισότητες στις ΗΠΑ μπορεί να συμβάλλουν σε μικρότερα ποσοστά επιβίωσης σε όλες τις ομάδες πλούτου.
«Τα ευρήματα είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι ακόμη και οι πλουσιότεροι Αμερικανοί δεν προστατεύονται από τα συστημικά προβλήματα στις ΗΠΑ που συμβάλλουν στο χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, όπως η οικονομική ανισότητα, ή παράγοντες κινδύνου όπως το άγχος, η διατροφή ή οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι», σημειώνει η Ειρήνη Παπανικόλα, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και διευθύντρια του Κέντρο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον»
Χρήσιμες συμβουλές για θέματα υγείας που αφορούν
7 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
7 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Το έκτο μέρος μιας σειράς συζητήσεων με τον διαπρεπή ψυχίατρο και ψυχαναλυτή για την ερμηνευτική επιστήμη
«Ο δότης δεν είναι στατιστικό στοιχείο, είναι ευθύνη»
Η γενιά που δεν φαίνεται να έχει αυτή την πολυτέλεια
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας γράφει στην Athens Voice
Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε;
Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων γαστρεντερικών συμπτωμάτων
Η νέα επαναστατική μέθοδος στο Metropolitan General
Νέες θεραπευτικές επιλογές βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών
Οι ασθενείς μας ζουν περισσότερο ακόμη και με μεταστατική νόσο
Επαναστατικές αλλαγές και θεαματική βελτίωση των χειρουργικών πρακτικών τα τελευταία χρόνια
Μας ενημερώνει η ενδοκρινολόγος - διαβητολόγος Αργυρώ Παναγιωτάκου
Για τις θεραπείες γονιμότητας σε προχωρημένη ηλικία γράφει ο καθ. Παναγιώτης Δρακόπουλος, γυναικολόγος και ειδικός γονιμότητας
Ο Σπύρος Κραμποβίτης, μικροβιολόγος του κέντρου, τονίζει τη σημασία της αξιοπιστίας των εξετάσεων
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
Κυκλοφορία νέων, καινοτόμων φαρμάκων για περισσότερους ασθενείς το 2025
Πρόληψη και θεραπεία των συμπτωμάτων της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας με ArtelacTM Ectoin®
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.