Health & Fitness

25η Μαρτίου: Τα 3 τρόφιμα που εξουδετερώνουν τη μυρωδιά της σκορδαλιάς

Υπάρχουν τρία τρόφιμα που θα κρατήσουν την αναπνοή σας δροσερή και... αξιοπρεπή

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
Τίτλος  Από τη σκορδαλιά ας κρατήσουμε μόνο τη γεύση

Ποιος είπε ότι δεν πρέπει να συναντήσετε άνθρωπο μετά την κατανάλωση της πατροπαράδοτης σκορδαλιάς; Ψέμα!

Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου είναι συνυφασμένη με την κατανάλωση μπακαλιάρου που για συνοδευτικό έχει το σπουδαίο έδεσμα που ακούει στο όνομα σκορδαλιά.

Μόνο που όσο νόστιμη κι αν είναι αυτή η αλοιφή –πάνω στο ψαράκι, πάνω στο ψωμάκι, πάνω στις πατάτες, σκέτη πάνω στο πηρούνι- τόσο η αναπνοή μας μετά γίνεται εξαιρετικά δυσάρεστη, κυρίως για όσους δεν γεύτηκαν το νόστιμο έδεσμα και προσπαθούν να μη λιποθυμήσουν όσο βρίσκονται δίπλα μας. Και ενώ όλοι μας συμβουλεύουν να πλύνουμε καλά τα δόντια μας και να έχουμε στην τσέπη μερικές τσίχλες με άρωμα δυόσμο ή μέντα, ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά δεν «δουλεύει» και ότι η κατανάλωση της αγαπημένης σκορδαλιάς, αυτή την επετειακή ημέρα, δυσκολεύει τις συναναστροφές μας.

Ωστόσο και σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν δύο τρία τρόφιμα που μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση και να κάνουν την κατάσταση λίγο πιο υπόφερτη για τους γύρω μας και κυρίως όσους δεν αντέχουν τη μυρωδιά του σκόρδου.

Ένα από αυτά τα θαυματουργά τρόφιμα είναι το γάλα, το οποίο αποδεδειγμένα εξουδετερώνει τις οσμές που αναδύονται από το στόμα μας. Και μπορεί να μας φέρνει ζάλη –μπορεί και ανακάτεμα- ένα ποτήρι γάλα πριν από το μεσημεριανό τσιμπούσι με τον καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο δίπλα  στη σκορδαλιά, θα κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα.

Μελέτες σχετικά με την εξουδετέρωση της μυρωδιάς του σκόρδου έχουν αποδείξει ότι εξίσου αποτελεσματικά «συμπεριφέρονται» το ωμό μήλο, το ωμό μαρούλι και ο ωμός ελληνικός καφές. Λίγο μήλο ή το μασούλημα λίγου ωμού μαρουλιού πριν το μεσημεριανό γεύμα με σκορδαλιά μειώνουν κατά το ήμιση την κάπως... βάρβαρη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή μας.

Και κάτι τελευταίο, που το πίστευαν οι γιαγιάδες μας και όχι άδικα: ένα καρφί γαρύφαλλου στο στόμα λίγη ώρα πριν και λίγη ώρα μετά την κατανάλωση του σκόρδου, μπορούν να «καταπιούν» την επίδραση του σκόρδου στην αναπνοή μας – και στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Καλή όρεξη, λοιπόν, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και λιγότερες ενοχές για την απόλαυση της σκορδαλιάς που κρύβει πολλά οφέλη, αλλά μπορεί να αποσυντονίσει τους γύρω μας.