- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ανοιχτό χωρίς ραντεβού την Τρίτη 5 Νοεμβρίου το Ιατρείο Πόνου Γ.Ν. Παπαγεωργίου
Ο χρόνιος πόνος και η αντιμετώπισή του
Χωρίς ραντεβού στις 5/11 το Ιατρείο Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας Γ.Ν. Παπαγεωργίου
Χωρίς ραντεβού, στη διάθεση των ασθενών θα είναι το Ιατρείο Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024. Από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Ιατρείου θα υποδέχονται τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρόνιου πόνου, με στόχο την ενημέρωση, τη διάγνωση και τη θεραπεία του πόνου τους.
Η πρωτοβουλία του «Ανοιχτού» Ιατρείου Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας του Γ.Ν. Παπαγεωργίου εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.), με σκοπό να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι συγκεκριμένες δομές.
Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Ιατρείο Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2022 και εφαρμόζει, μεταξύ άλλων, τη μέθοδο της νευρόλυσης σε ασθενείς στους οποίους δεν αποδίδουν οι άλλες θεραπείες ανακούφισης χρόνιου πόνου.
Ο χρόνιος πόνος και η αντιμετώπισή του
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, χρόνιος πόνος θεωρείται αυτός που διαρκεί παραπάνω από τρεις μήνες και συνιστά νόσο. Όταν παραμείνει χωρίς θεραπεία, οι επιπτώσεις είναι σοβαρές, καθώς περιορίζονται η ατομική και κοινωνική δραστηριότητα του ασθενή. Η κατάσταση συνοδεύεται από αϋπνία και κατάθλιψη, ενώ δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, που ταλαιπωρεί τον ασθενή, ο οποίος συνήθως επισκέπτεται πολλές ιατρικές ειδικότητες χωρίς ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με την Υπεύθυνη του Ιατρείου, Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Μαριάνθη Βαρβέρη και την Αναπληρώτρια Συντονίστρια - Διευθύντρια Ελένη Κοράκη, οι καινοτομίες του Ιατρείου στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου είναι ότι στο πλαίσιο της παροχής παρηγορικής φροντίδας, εθελοντική ομάδα τοποθετεί ειδικές αντλίες χορήγησης μορφίνης, κατ’ οίκον, σε ογκολογικούς ασθενείς τελικού σταδίου. Επιπλέον, πρωτοτυπεί στο επεμβατικό κομμάτι, καθώς είναι το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα στον δημόσιο τομέα που εφαρμόζει επεμβατική τεχνική. Τέλος, αντιμετωπίζει ολιστικά και εξατομικευμένα τον κάθε ασθενή που υποφέρει, με κύριο συντονιστή τον αναισθησιολόγο-αλγολόγο, αλλά και με τη συμβολή ψυχολόγου και ορθοπαιδικού. Το Ιατρείο συνιστά και εκπαιδευτικό κέντρο.
Οι ασθενείς μπορούν να το επισκέπτονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, εκτός των ημερών γενικής εφημερίας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα ραντεβού κλείνονται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Νοσοκομείου (2313323000).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Από τη γέννηση θα πρέπει να αρχίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.