Health & Fitness

Τα τρία τρόφιμα που καλό θα ήταν να μη μαγειρέψετε στο airfryer

Η δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος δεν είναι τελικά ιδανική για όλα τα φαγητά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

 Τα τρία τρόφιμα που καλό θα ήταν να μη μαγειρέψετε στο airfryer και οι συμβουλές για τα φαγητά προς αποφυγή

Το air fryer ή αλλιώς φριτέζα αέρος είναι η εναλλακτική λύση στην κλασική φριτέζα, που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό αντικείμενο του «πόθου» για όσους μπαίνουν στην κουζίνα. Ωστόσο η συζήτηση για το κατά πόσον είναι υγιεινός - πέρα από πρακτικός - ο τρόπος που παρασκευάζονται τα γεύματα παραμένει έντονη.

Πάντως αν και τα air fryer μας επιτρέπουν να κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη - σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους τηγανίσματος, μερικά πράγματα απλά δεν πρέπει να μπαίνουν εκεί για να μαγειρετούν.

Σύμφωνα με τη βασίλισσα της κουζίνας Nicole Jaques, υπάρχουν συγκεκριμένα τρία τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να δουν το εσωτερικό του air fryer.

Η δημιουργός περιεχομένου, η οποία μοιράζεται κόλπα μαγειρικής, συμβουλές καθαρισμού και συνταγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξήγησε ότι ορισμένα συστατικά βρίσκονται στη λίστα «όχι μέσα στο air fryer» επειδή τα αποτελέσματα δε θα είναι καθόλου καλά και μάλλον θα μείνουμε νηστικοί.

Αυτά που δεν πρέπει να βάλουμε μέσα στο air fryer 

Η ίδια εξήγησε ότι οι «συνταγές με πολύ τυρί» είναι συνταγή καταστροφής σε αυτές τις συσκευές. «Αν επικαλύπτετε το πιάτο σας με το τυρί πριν το βάλετε να μαγειρευτεί, αυτό το ανώτερο στρώμα του θα λιώσει πολύ πριν το αντικείμενό σας είναι πραγματικά έτοιμο».

Προειδοποιώντας ότι θα δημιουργηθεί ένα «τεράστιο κολλώδες χάος» - το οποίο ισοδυναμεί επίσης με πιο επίπονο πλύσιμο - είπε ότι είναι καλύτερο να πασπαλίζουμε την επιθυμητή ποσότητα τυριού περίπου δύο λεπτά πριν το φαγητό μαγειρευτεί.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι το ρύζι επίσης δεν βγαίνει ποτέ καλό όταν μαγειρεύεται σε ένα air fryer. «Ποτέ δεν μαγειρεύεται ομοιόμορφα. Απλά επιλέξτε αντί γι' αυτό την κατσαρόλα».

Το τρίτο και τελευταίο της «no-go» είναι μια συνταγή που σάρωσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το «κέικ ντόνατ» - μια γλυκιά λιχουδιά που βασίζεται στο να τηγανίζεται βαθιά. Η Nicole εξήγησε ότι αυτή η προειδοποίηση απευθύνεται σε όσους αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν λίγη ξινή κρέμα για τη δημιουργία τους. «Η ξινή κρέμα στο πυκνό τους μείγμα από ζάχαρη και αλεύρι απλά γίνεται μια αποτυχία στο air fryer», πρόσθεσε. «Μην το δοκιμάσετε».

Με στοιχεία από LADbible