Health & Fitness

Κόκκινα σημάδια στο δέρμα: Η προειδοποίηση των γιατρών

Τι είναι αυτό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τα...φρικτά συμπτώματα που έχει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κόκκινα σημάδια στο δέρμα: Η προειδοποίηση των γιατρών - Τι είναι αυτό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τα...φρικτά συμπτώματα που έχει

Οι γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην αγνοούν τις "μικρές κόκκινες κουκίδες" στο δέρμα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στα χέρια τους - και αν το κάνουν, να μένουν μακριά από τους άλλους ενώ αναζητούν βοήθεια.

Πρόκειται για την τελευταία προειδοποίηση για την υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες, με τις περιπτώσεις να αυξάνονται κατά 100% όταν πρόκειται για μια άλλη ασθένεια στο δέρμα που αφήνει τους ανθρώπους με φρικτά συμπτώματα να υποφέρουν από διάρροια, πόνους στα άκρα και πονοκεφάλους.

Τι προειδοποιούν οι γιατροί τους Βρετανούς;

Όλα οφείλονται στην ψώρα, με τους γιατρούς να προειδοποιούν τους ασθενείς ότι εξαπλώνεται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, υπάρχουν εστίες στη βόρεια Αγγλία, όπου οι γιατροί λένε ότι βλέπουν μια άνοδο των περιπτώσεων.

"Αν και δεν είναι σοβαρή ασθένεια, η ψώρα μπορεί να προκαλεί μεγάλη φαγούρα και ερεθισμό", λέει η Καθηγήτρια Κάμιλα Χόθορν, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών.

"Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να εξαπλωθεί και να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών του ασθενούς, όπως δευτερογενείς λοιμώξεις του δέρματος ή να επιδεινώσει τις υπάρχουσες δερματικές παθήσεις".

Τι είναι η ψώρα και ποια είναι τα συμπτώματα;

Η ψώρα είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από ακάρεα που «σκάβουν» κάτω από το δέρμα σας.

Μεταδίδεται εύκολα από ανθρώπους που έρχονται σε φυσική επαφή μεταξύ τους και τα εξανθήματα που προκαλούνται από τους ακάρεους μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα.

"Μην κρύβεσαι αν έχεις ψώρα"

Ο καθηγητής Χόθορν έχει παροτρύνει τους ανθρώπους να ζητήσουν τη βοήθεια που μπορεί να χρειαστούν αν νομίζουν ότι πάσχουν από ψώρα.

Υπάρχει ένα "κοινωνικό στίγμα" που περιβάλλει την ασθένεια, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να εμποδίζει τους μολυσμένους ανθρώπους να αναζητήσουν τη βοήθεια που μπορεί να χρειάζονται.

Είναι απίστευτα άβολα, και υπάρχουν κρέμες και λοσιόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Εκτός αυτού, οι λοιμώξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάτι χειρότερο αν τα τσιμπήματα χειροτερέψουν.

"Αναγνωρίζουμε ότι οι ασθενείς μπορεί να φοβούνται να αναζητήσουν θεραπεία λόγω του κοινωνικού στιγματισμού που περιβάλλει την πάθηση, αλλά είναι σημαντικό να μην αγνοούν τα συμπτώματά τους, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση και σε κίνδυνο μετάδοσης της πάθησης σε άλλους ανθρώπους", ανέφερε.

Είναι πιθανό να έχετε ψώρα αν έχετε έντονες κνηστικές κρίσεις, ειδικά τη νύχτα. Τα εξανθήματα και οι κηλίδες είναι επίσης συνηθισμένα.

Με πληροφορίες από Lad Bible