Health & Fitness

Έξι εκατομμύρια εμβόλια κατά της λύσσας έχει δωρίσει η MSD Animal Health

Οι στόχοι του παγκόσμιου προγράμματος Afya για μηδενικούς θανάτους ανθρώπων από λύσσα

Σοφία Νέτα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με στόχο την εξάλειψη της λύσσας παγκοσμίως, η MSD Animal Health έχει δωρίσει 6 εκατ. εμβόλια

Η MSD Animal Health, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας (28 Σεπτεμβρίου), ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της διαχρονικής δέσμευσής της για την εξάλειψη της λύσσας παγκοσμίως, έχει δωρίσει περισσότερες από έξι εκατομμύρια δόσεις αντιλυσσικού εμβολίου τα τελευταία 25 χρόνια, μέσω του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού Προγράμματος Afya. 

«Πολλές κοινότητες στις οποίες εξακολουθούν να υφίστανται κρούσματα λύσσας, έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε πόρους και εμβόλια» δήλωσε η Ingrid Deuzeman, Διευθύντρια Παγκόσμιου Μάρκετινγκ Ζώων Συντροφιάς της MSD Animal Health. «Γι' αυτό, μέσω του Προγράμματος Afya, η MSD Animal Health συνεχίζει τη δωρεά αντιλυσσικών εμβολίων, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε εκστρατείες εμβολιασμού σκύλων στις κοινότητες που πλήττονται από την ενδημική λύσσα».  

Το παγκόσμιο ανθρωπιστικό Πρόγραμμα Afya επιδιώκει να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μηδενικούς θανάτους ανθρώπων από λύσσα μέσω σκύλων, έως το 2030. Σε συνεργασία με τις οργανώσεις Mission Rabies και Rabies Free Africa, η MSD Animal Health γιορτάζει το σημαντικό αυτό ορόσημο, καθώς και τη δέσμευσή της για περισσότερα από 25 χρόνια στην εξάλειψη της λύσσας και καλεί πολίτες και εμπλεκόμενους Φορείς να συνεργαστούν στον αγώνα κατά της θανατηφόρου αυτής νόσου. Εάν κυβερνητικοί οργανισμοί, φιλανθρωπικές οργανώσεις, φαρμακευτικές εταιρείες, κτηνίατροι και ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ενώσουν τις δυνάμεις τους, η λύσσα είναι δυνατόν να εξαλειφθεί έως το 2030. 

Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Λύσσας 2024: Δέσμευση για την «Υπέρβαση των Ορίων» 

Το κεντρικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Λύσσας 2024 είναι «Υπερβαίνοντας τα όρια που θέτει η λύσσα», υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την αποτελεσματική καταπολέμησή της. 

Μέσω της προσέγγισης One Health, η οποία θεμελιώνεται στην αναγνώριση της στενής σχέσης που συνδέει την υγεία και την ευημερία των ζώων και των ανθρώπων, καθώς και τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων του πλανήτη, η MSD Animal Health δίνει προτεραιότητα στον ολοκληρωμένο εμβολιασμό των σκύλων, στην τακτική κτηνιατρική φροντίδα τους και στην ευαισθητοποίηση του κοινού, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για την πρόληψη και την εξάλειψη της λύσσας. Υποστηρίζοντας ετήσια προγράμματα μαζικού εμβολιασμού σκύλων, προάγοντας την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων, βελτιώνοντας τα συστήματα επιτήρησης της λύσσας και ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση των πολιτών, η προσέγγιση One Health εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη και ενιαία στρατηγική για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στη διεθνή προσπάθεια εξάλειψης της λύσσας, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άνθρωποι, όσο και οι σκύλοι. 

«Ακόμα και ένας θάνατος είναι πολλοί, επειδή η λύσσα μπορεί να προληφθεί 100% μέσω του εμβολιασμού και οι πρωτοβουλίες μαζικού εμβολιασμού σκύλων έχουν αποδειχθεί ως το πιο οικονομικά αποδοτικό μέτρο πρόληψης της νόσου» δήλωσε ο AlasdairKing, εκτελεστικός διευθυντής Διεθνούς Κτηνιατρικής Υγείας της MSD Animal Health. «Είναι πραγματικά τόσο απλό: εμβολιάζοντας τους σκύλους, σώζουμε και ανθρώπινες ζωές». 

Σχετικά με το Πρόγραμμα Afya 

Το Πρόγραμμα Afya είναι μια παγκόσμια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την MSD Animal Health. Για περισσότερα από 25 χρόνια, έχει δεσμευτεί στη δωρεά εμβολίων κατά της λύσσας για σκύλους σε αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου, οι οποίες τα χρειάζονται περισσότερο. Παράλληλα παρέχει την πλήρη υποστήριξή του στις ανθρωπιστικές προσπάθειες των οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζεται, συμπεριλαμβανομένων των Rabies Free Africa και Mission Rabies και στον στόχο τους για την εξάλειψη της λύσσας μέσω σκύλων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το afya.org. 

Σχετικά με την MSD Animal Health 

Για περισσότερα από 130 χρόνια, η MSD, μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, αναπτύσσει φάρμακα και εμβόλια για πολλές από τις πιο σοβαρές ασθένειες στον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. Η MSD Animal Health, ένα τμήμα της εταιρείας Merck& Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ, είναι η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα κτηνιατρικών προϊόντων της MSD. Έχοντας δεσμευτεί να στηρίζεται στην Επιστήμη για να προσφέρει καλύτερη υγεία στα ζώα, η MSD Animal Health προσφέρει στους κτηνιάτρους, τους ζωοτέχνες, τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς και τις κρατικές κτηνιατρικές Αρχές, ένα από τα πιο διευρυμένα χαρτοφυλάκια κτηνιατρικών φαρμάκων, εμβολίων και λύσεων υγείας, καθώς και μια ποικιλία προϊόντων ψηφιακής ταυτοποίησης και ιχνηλάτησης ζώων. Προσηλωμένη στη διατήρηση της υγείας, της ευημερίας και των αποδόσεων των ζώων, αλλά και των ανθρώπων που τα φροντίζουν, η H MSD Animal Health επενδύει σημαντικά στη δυναμική και ολοκληρωμένη διαχείριση των πόρων Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και στη δημιουργία μίας σύγχρονης παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας. Η εταιρεία έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 150 αγορές. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το msd-animal-health.com.