Health & Fitness

To Instagram face και η γυναίκα της νέας χιλιετίας

Για τις δημοφιλέστερες παρεμβάσεις μας μιλάει ο πλαστικός χειρουργός, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 931
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To Instagram face και η γυναίκα της νέας χιλιετίας

Η πρόοδος στην τεχνολογία των smartphones έφερε και σημαντικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες  και την αυτοέκφραση με selfies, Instagram stories, ακόμα και βιντεοκλήσεις. Οι millennials είναι πιθανότατα η γενιά που έχει περάσει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο κοιτάζοντας τον εαυτό της σε μια οθόνη.

Έτσι η υπερευαισθητοποίηση σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση είναι έντονη στις νεαρές ηλικίες, με αποτέλεσμα στις μέρες μας οι αισθητικές επεμβάσεις και οι θεραπείες αντιγήρανσης να εφαρμόζονται σε ηλικίες κάτω των 40 ετών.

Μια καινούργια τάση δημιουργείται στις αγορές και είναι σαφώς επηρεασμένη από τη φιλοσοφία των millennials «προτιμώ να προλάβω τη γήρανση και να μην περιμένω να συμβεί». Χαρακτηριστικά, τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί κατά 12% παγκοσμίως η ζήτηση αισθητικών παρεμβάσεων σε ηλικίες 21-34 και 98% αυτών αφορά το γυναικείο φύλο.

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες αισθητικές παρεμβάσεις;

Botox: Η γνωστή τοξίνη που χρησιμοποιείται χρόνια ως θεραπεία για τις ρυτίδες έκφρασης, τώρα πλέον είναι μια θεραπεία πρόληψης της εμφάνισης των ρυτίδων.

Tweakments (βγαίνει από 2 λέξεις, tweak και treaments): Πλέον δεν μιλάμε για αναζωογόνηση του δέρματος αλλά για «προζωογόνηση», δηλαδή ανάπλαση του δέρματος ώστε να μη χρειαστεί στο μέλλον αναζωογόνηση, και γίνεται με εφαρμογές laser και χημικών peels που, όπως γνωρίζουμε, διορθώνουν ουλές ακμής και φέρνουν σε ισορροπία γενικά το δέρμα, ιδίως με τάσεις λιπαρότητας.

Εμφυτεύματα υαλουρονικού: Η επίδραση των προτύπων τύπου Kim Kardashian, Kylie Jenner, Bella Habid κ.ά. είναι καθοριστική στην εποχή μας. Το πρότυπο ομορφιάς έχει ζυγωματικά Μέσης Ανατολής, μύτη Καυκάσια, μάτια Νότιας Ασίας, χρώμα δέρματος μεσογειακό και χείλη αφρο-Αμερικής.

Αυξητική μαστών: Το μοντέλο του καλογυμνασμένου, «στεγνού» κορμιού συνήθως δεν συμβαδίζει με ένα μεγάλο καλοστημένο μαστό. Το πιθανότερο είναι μια αυξητική μαστών να δώσει το κατάλληλο σχήμα και την επιθυμητή αναλογία στο σώμα μιας γυναίκας.

Λιπογλυπτική: Ζούμε την εποχή της απενοχοποίησης του σώματος, που πλέον προβάλλεται είτε με μαγιό είτε με εσώρουχα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επομένως η λιποαναρρόφηση με ή χωρίς συσφικτικές επεμβάσεις αναζητείται από νέες ηλικίες όλο και συχνότερα.

Wellness: Οι ενδοφλέβιες θεραπείες κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια. Πλέον γνωρίζουμε ότι το μυστικό της νεότητας είναι στον βομβαρδισμό του οργανισμού με θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται και όταν αυτό δεν είναι δυνατόν με διατροφή και ύπνο, τότε υπάρχουν κατάλληλα μελετημένες ενδοφλέβιες θεραπείες που γίνονται σε περιβάλλον ιατρείου σε διαλείμματα της δουλειάς.

Η ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής έχει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρει τόσο αντιγήρανση όσο και πρόληψη της γήρανσης. Η σύστασή μας, όμως, είναι προτεραιότητα να δίνεται στην επίτευξη ενός υγιούς τρόπου ζωής με σωματική άσκηση, αποφυγή καπνίσματος, χρήση αντηλιακών, καθημερινού ύπνου, τουλάχιστον 7ωρου, και ισορροπίας στη διατροφή.

Ο πλαστικός χειρουργός, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Ο πλαστικός χειρουργός, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Info
Δαγκλή 8, Καβάλα, 2510231388
Πλατεία Ειρήνης 34, Κομοτηνή, 253030999
www.kavala-plasticsurgery.gr
Fb: Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης-Πλαστικός Χειρουργός Kavala Plastic surgery

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.