Health & Fitness

Tokovys®: Νέα φυτικής προέλευσης θεραπεία διακοπής καπνίσματος από τη Winmedica

Απαλλαγή από το κάπνισμα σε 25 ημέρες

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 931
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tokovys®: Νέα φυτικής προέλευσης θεραπεία διακοπής καπνίσματος από τη Winmedica

Φυτική θεραπεία για το κάπνισμα με Tokovys®

Το κάπνισμα είναι μια επιβλαβής συνήθεια και έχει συσχετιστεί αιτιολογικά μ’ ένα σημαντικό αριθμό νοσημάτων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όλα τα προϊόντα καπνού είναι εξαρτησιογόνα. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει >4.000 χημικές ουσίες, με διαφορετικές ιδιότητες και επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, εκ των οποίων >250 είναι επιβλαβείς και >50 είναι καρκινογόνες. Το κάπνισμα σχετίζεται με την εμφάνιση ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος, κακοήθη νεοπλάσματα, υπέρταση, ΧΑΠ, χρόνια βρογχίτιδα, πνευμονικό εμφύσημα, βρογχικό άσθμα, νοσήματα του πεπτικού, του ουροποιητικού/γεννητικού, του νευρικού συστήματος, επιβράδυνση των γνωστικών λειτουργιών και την αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Αυτές οι επιπτώσεις αφορούν και τους περιστασιακούς καπνιστές λίγων τσιγάρων. Και βεβαίως σχετίζεται με τη μείωση του προσδόκιμου ζωής.

Διακοπή καπνίσματος

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Πρόληψη του Καπνίσματος (ENSP), η εξάρτηση από τη νικοτίνη είναι μια χρόνια και υποτροπιάζουσα νόσος. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η νικοτίνη μαζί με την πίσσα και το μονοξείδιο του άνθρακα καταγράφονται στις πιο επιβλαβείς ουσίες που περιέχει ο καπνός του τσιγάρου, ενώ μαζί με την κοκαΐνη και τα οπιοειδή (ηρωίνη) συγκαταλέγεται στις 3 πιο εθιστικές ουσίες. Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένας δύσκολος στόχος λόγω της εξάρτησης από τη νικοτίνη. Σε όποια ηλικία όμως και αν διακοπεί, σχετίζεται με μεγαλύτερη επιβίωση και καλύτερη ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται πριν από την ηλικία των 40 ετών.

Tokovys®

Από το τέλος Ιουνίου κυκλοφορεί στη χώρα μας το Tokovys® (ουσία κυτισινικλίνη), το οποίο αποτελεί τη μοναδική φαρμακευτική επιλογή για τη διακοπή του καπνίσματος. Ο θεραπευτικός στόχος του Tokovys® είναι η μόνιμη διακοπή της χρήσης νικοτινούχων προϊόντων και απευθύνεται σε καπνιστές που επιθυμούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Είναι ένα φυσικό προϊόν και αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της διακοπής του καπνίσματος και τη μείωση της επιθυμίας για νικοτίνη, καθώς επιτρέπει τη σταδιακή μείωση της εξάρτησης των καπνιστών από αυτήν, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα στέρησης.

Η κυτισινικλίνη μιμείται και ανταγωνίζεται τον τρόπο δράσης της νικοτίνης, καθώς ο μηχανισμός δράσης της ουσίας αφορά στην εκλεκτική δέσμευση στους a4β2 υποδοχείς, όπου σταδιακά την εκτοπίζει λόγω της ισχυρότερης δέσμευσής της – δεσμεύεται 7 φορές πιο ισχυρά. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ασφαλή θεραπευτική επιλογή που καταπραΰνει αποτελεσματικά το στερητικό σύνδρομο που βιώνουν οι καπνιστές κατά την προσπάθεια απεξάρτησης από τη νικοτίνη. Το πλάνο της απεξάρτησης διαρκεί μόλις 25 ημέρες και επιτρέπει τη σταδιακή μείωση της εξάρτησης από τη νικοτίνη και τη διακοπή του καπνίσματος, χωρίς να προκαλεί συμπτώματα στέρησης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.