Health & Fitness

Συν-εργαζόμαστε για την Ψυχική Υγεία

Η καμπάνια της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2024

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συν-εργαζόμαστε για την Ψυχική Υγεία

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2024: Η καμπάνια της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος για την προτεραιοποίηση της ψυχικής υγείας στους εργασιακούς χώρους

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος εγκαινιάζει την καμπάνια της για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2024, με κεντρικό μήνυμα «Συν-Εργαζόμαστε για την Ψυχική Υγεία». Η φετινή θεματική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), «It is Time to Prioritize Mental Health in the Workplace» / «Ήρθε η ώρα να δώσουμε προτεραιότητα στην ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας», έρχεται ως σημαντική υπενθύμιση ότι η ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας είναι κρίσιμη όχι μόνο για την ευημερία των εργαζομένων αλλά και για την επιτυχία των οργανισμών.

Με αφορμή αυτή τη θεματική, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος επιθυμεί να αναδείξει, μέσα από την καμπάνια της, τη σημασία της προτεραιοποίησης της ψυχικής υγείας στους εργασιακούς χώρους. Η εργασία αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινότητας για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Όταν οι συνθήκες εργασίας είναι υποστηρικτικές και ευνοϊκές, η εργασία μπορεί να είναι πηγή νοήματος, σκοπού και ευχαρίστησης. Ωστόσο, για πολλούς εργαζόμενους, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, με τις πιέσεις και τις απαιτήσεις να οδηγούν συχνά σε υπερβολικό άγχος και ψυχικά προβλήματα.

Συν-Eργαζόμαστε για την Ψυχική Υγεία

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, επηρεάζουν σημαντικά την παραγωγικότητα, την παρουσία και την απόδοση των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, η φετινή καμπάνια "Συν-Εργαζόμαστε για την Ψυχική Υγεία" υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικής δράσης για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας στον εργασιακό χώρο.

Μέσω αυτής της καμπάνιας, καλούμε τους οργανισμούς να επενδύσουν σε πρακτικές που υποστηρίζουν την ψυχική ευημερία των εργαζομένων τους, δημιουργώντας έτσι υγιείς και αποδοτικούς εργασιακούς χώρους. Η καμπάνια θα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με πρωτοβουλίες σε περιοχές όπως η Αττική, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, ο Έβρος και η Ροδόπη. Αυτές οι δράσεις θα στοχεύουν στην προαγωγή και υιοθέτηση καλών πρακτικών στον εργασιακό χώρο, με σκοπό τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και υγιούς περιβάλλοντος για όλους τους εργαζομένους.

Η Πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, Αθηνά Φραγκούλη – Σακελλαροπούλου, δηλώνει πως «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αναδείξουμε τη σημασία της ψυχικής υγείας στους χώρους εργασίας. Μέσω της καμπάνιας μας, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν μαζί μας. Με συλλογική δράση, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η ψυχική υγεία θα αποτελεί προτεραιότητα και όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ευημερούν και να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους».

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος καλεί το κοινό να συμμετάσχει ενεργά στην καμπάνια και να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο υποστηρικτικού και ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος για όλους.

Στη Δομή Ν. Αττικής θα πραγματοποιηθούν:

  • 5/10/2024, Ωφελούμενοι των υπηρεσιών και συνεργάτες συμμετέχουν σε Περίπατο στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής & Περίθαλψης Κωστής Μπάλλας
  • 11/10/2024, Βιωματικό σεμινάριο Αυτοφρονίδα και Ψυχική Ανθεκτικότητα σε συνεργασία με το φορέα ΕΠΙΟΝΗ, στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα
  • 12/10/2024, Περίπατοι φιλίας- BEST BUDDIES, στη Πλατεία Συντάγματος
  • 10/10/2024, Eκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε ζητήματα ψυχικής υγείας, στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας
  • 9/11/2024, Festival Ψυχικής Υγείας στη Γλυφάδα, σε συνεργασία με τους Φορείς της Ομοσπονδίας Αργώ.
  • 18/10/2024, Σε συνεργασία με το Δ. Ν. Σμύρνης, συνεργάτες του Κέντρου Ημέρας Follow-up θα κάνουν ενημέρωση για την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών
  • 1-30/10/2024, Σε σχολικές μονάδες της Αθήνας και του Πειραιά θα πραγματοποιηθούν δράσεις με κεντρικό θέμα "Γιατί βία; Δίνουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα".

Κεντρικές Δράσεις:

  • Καμπάνια "Συν-Εργαζόμαστε για τη ψυχική υγεία".
  • Συμμετοχή στη καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "In this Together" με 2 βίντεο ευαισθητοποίησης για θέματα ψυχικής υγείας.
  • 10/10/2024, 3ο Διεθνές Wellbeingr Forum | «Ενίσχυση της ευεξίας και ψυχικής υγείας των εργαζομένων: Τα πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία», στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
  • 25/10/2024, Συμμετοχή στο φεστιβάλ "Μίλα It's OK!" στη Τεχνόπολη στο Γκάζι
  • 10/10/2024, Συμμετοχή στο Public Health Expert Group - Webinar on stigma related to mental health-WEBINAR
Συν-Εργαζόμαστε για τη Ψυχική Υγεία

Το σποτ δημιουργήθηκε με την ευγενική συμμετοχή της Ελίνας Παπίλα, δημοσιογράφου - ραδιοφωνικής παραγωγού και εργαζομένων της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος. Βίντεο: Γεώργιος Μπίρης, Σπικάζ: Ελίνα Παπίλα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια "Συν-Εργαζόμαστε για την Ψυχική Υγεία" και τις δράσεις μας, επισκεφθείτε το ekpse.gr ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Επικοινωνίας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (Τηλ.: 2109227611, Email: info@ekpse.gr)

Λίγα λόγια για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1981 από τον Καθηγητή Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και την ομάδα συνεργατών του. Βασισμένη στις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής, η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος έχει συμβάλει καθοριστικά στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Αναπτύσσει ένα εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε περιοχές όπως η Αττική, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, ο Έβρος και η Ροδόπη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ψυχιατρικών και παιδοψυχιατρικών αναγκών. Ο φορέας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πάνω από 3.300 ωφελούμενους ετησίως, δωρεάν, καθώς χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.