Health & Fitness

Podcast Ο άγνωστος Psy με την Έρρικα Ρούσσου | Έκθεση ιδεών για τον φόβο έκθεσης

Μια συζήτηση με τον Άγγελο Λεβέντη, κλινικό κοινωνικό λειτουργό και ψυχοθεραπευτή με ειδίκευση στο ψυχικό τραύμα

Έρρικα Ρούσσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκθεση στα Social Media. Έκθεση στη δουλειά. Έκθεση στο φλερτ. Έκθεση, έκθεση, έκθεση με μία τεράστια ουρά φόβου, τρέμουλου, στρες. Ο Άγγελος Λεβέντης, κλινικός κοινωνικός λειτουργός και ψυχοθεραπευτής με ειδίκευση στο ψυχικό τραύμα έρχεται στο στούντιο για να αναλύσουμε το θέμα της έκθεσης και πώς μπορούμε όχι μόνο να σταματήσουμε να τη φοβόμαστε αλλά και να τη βάλουμε στη ζωή μας.

Άγγελος Λεβέντης: Τα πάντα αλλάζουν. Εσύ είσαι τα πάντα

«Αισθάνομαι ασφαλής που δεν ξέρω 100% ακριβώς ποιος είμαι. Γιατί έτσι μου δίνω χώρο να συνεχίζω ν’ ανακαλύπτω την υπέροχή μου ύπαρξη. Και ΑΥΤΟ είναι ΖΩΗ! Κι όχι επιβίωση! Επιβίωση είναι να παλεύω με νύχια και με δόντια να βρω κάτι – από κάπου να πιαστώ… Από έναν επαγγελματικό τίτλο, από μια ιδιότητα, από ένα ρόλο… Επιβίωση είναι να βρίσκομαι σε έναν συνεχή αγώνα να κατασκευάσω έναν εαυτό για να αισθανθώ ασφαλής πίσω απ’ αυτόν. Ζωή είναι απλώς να είμαι. Όλα αυτά που είμαι. Γνωστά και άγνωστα!»

Άγγελος Λεβέντης, Κλινικός Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχοθεραπευτής – Ψυχοδραματιστής, M.Ed, LGBTQI+, NARM™ Τrauma Certified Practitioner

Ο άγνωστος Psy - Τι θα ακούσουμε στο Podcast με την Έρρικα Ρούσσου

Τελικά, είμαστε όλοι χάλια; Ή μήπως, δεν έχουμε τη σωστή πληροφορία για να νιώσουμε καλά; Όλα γύρω μας τρέχουν. Βιάζονται. Σκοντάφτουν και πέφτουν. Μαζί τους, κι εμείς. Και είναι οκ αυτό. Αρκεί να γνωρίζουμε γιατί μας συμβαίνει. Ποια είναι η βάση του και πώς μπορούμε να την «ακούσουμε». Ο Άγνωστος Psy είναι ένα podcast που δημιουργήθηκε για να δώσουμε το λόγο στους ειδικούς να απαντήσουν στις απορίες μας πάνω στην ψυχική υγεία. Την δική μας ή των άλλων. Σε έναν κόσμο που η πληροφορία τρέχει ασταμάτητα, η Έρρικα Ρούσσου με καλεσμένους ειδικούς ψυχοθεραπευτές, ανοίγουν τη συζήτηση πάνω στα θέματα ψυχικής υγείας και περιμένουν τη δική σου συμμετοχή. Με μία ερώτηση, μία εξομολόγηση, μία σκέψη. Στόχος αυτού του podcast είναι να ψυχοεκπαιδευτούμε πάνω σε έννοιες που μπορεί να ακούμε σχεδόν καθημερινά αλλά δεν γνωρίζουμε και ενίοτε, φοβόμαστε. Ήρθε η ώρα να τις μάθουμε, να τις αγαπήσουμε εφόσον αποτελούν κομμάτι μας και να τις ακούσουμε.

Πριν σε αφήσουμε να πατήσεις το play, μία υπενθύμιση ότι αυτό το podcast το κάνουμε μαζί. Γι’ αυτό και περιμένουμε τις δικές σου ερωτήσεις, όποιο και αν είναι το θέμα της ψυχικής υγείας που σε απασχολεί, στα social media ή στο errika.roussou@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ