Health & Fitness

Check-up για σωστή επανεκκίνηση μετά τις διακοπές

Ο Σεπτέμβριος είναι ο καταλληλότερος μήνας για τις απαραίτητες ιατρικές προληπτικές εξετάσεις

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαγνωστικά κέντρα Affidea
Διαγνωστικά κέντρα Affidea

 Διαγνωστικά κέντρα Affidea: Μετά τις καλοκαιρινές «ατασθαλίες» οι προληπτικές εξετάσεις βοηθούν στην επαναρρύθμιση του οργανισμού

♦♦♦Advertorial♦♦♦

Ο έλεγχος κατά διαστήματα της κατάστασης της υγείας μας, πραγματοποιώντας διαγνωστικές εξετάσεις και πηγαίνοντας στους αρμόδιους γιατρούς, χωρίς αυτό βέβαια να καταλήγει σε υπερβολή, είναι ό,τι καλύτερο για τη διατήρηση της υγείας μας και την πρόληψη διαφόρων παθολογικών καταστάσεων. Ανάμεσα στις πάρα πολλές εξετάσεις που υπάρχουν, θα πρέπει να επιλέξουμε αυτές που θα μας προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην πρώιμη διάγνωση κάποιας πάθησης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση μιας νόσου, να την θεραπεύσει και κυρίως να ελαχιστοποιήσει τις επιπλοκές, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής και την μακροζωία.

Ώρα για Check-up
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν τον Σεπτέμβριο τον καταλληλότερο μήνα για να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα και να προσαρμοστούμε στη σκληρή πραγματικότητα. Οι διακοπές αποτελούν κι επίσημα πια μια γλυκιά ανάμνηση, καθώς οι ενήλικοι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ το πρώτο κουδούνι στο σχολείο σε λίγες μέρες σηματοδοτεί οριστικά και το τέλος των διακοπών για τους μικρούς.

Είναι, λοιπόν, ο μήνας κατά τον οποίο όσοι έχουν παραμελήσει τις θεραπείες τους μέσα στο καλοκαίρι και είναι πλήρως απορρυθμισμένοι, χρειάζεται τώρα να πειθαρχήσουν στο αυστηρό πρόγραμμα και στις νέες εξετάσεις που θα τους συνταγογραφήσει ο θεράπων γιατρός τους. Όσο για τα παιδιά, είναι η εποχή που πρέπει να κάνουν τα προγραμματισμένα ραντεβού για το καθιερωμένο ιατρικό σέρβις, ώστε να ξεκινήσουν με δύναμη και αισιοδοξία τις αθλητικές τους και όχι μόνο δραστηριότητες, προτού επιστρέψουν στα θρανία.

Όμιλος Affidea
Όμιλος Affidea

Προληπτικός έλεγχος για επαναρρύθμιση του οργανισμού
Αναγνωρίζοντας την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου, ο Όμιλος Affidea παρέχει εξειδικευμένα πακέτα προληπτικών εξετάσεων υψηλής διαγνωστικής αξίας για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σε προνομιακές τιμές, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και πριν από το πρώτο κουδούνι στο σχολείο. Τα προγράμματα υγείας είναι προσβάσιμα σε όλους και προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες όλων των εξεταζόμενων, με αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ δεν απαιτείται παραπεμπτικό γιατρού.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι δεν μπορούμε να παραμελήσουμε την υγεία μας και να καθυστερήσουμε τις βασικές εξετάσεις. Οι υποχρεώσεις μπορεί να «τρέχουν», αλλά ο προληπτικός έλεγχος της υγείας παραμένει επίσης προτεραιότητα. Όπως επισημαίνει ο Όμιλος Affidea, «φροντίζουμε τον εαυτό μας, φροντίζουμε ο ένας τον άλλο».

Γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία

Πότε και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται το Check-up
Η συχνότητα με την οποία πρέπει να γίνονται οι προληπτικές εξετάσεις εξαρτάται από τα αρχικά ευρήματα, αλλά και το βαθμό επικινδυνότητας ή της κληρονομικής προδιάθεσης. Αν κάποιες εξετάσεις βρεθούν παθολογικές, η συχνότητα επανάληψης πρέπει να καθορίζεται από τον θεράποντα γιατρό, ο οποίος συνεκτιμά όλους τους παράγοντες και τη γενική κατάσταση του εξεταζόμενου.

Όμιλος Affidea
Όμιλος Affidea

Yποδεχθείτε το φθινόπωρο με Check-up σε προνομιακή τιμή

Τα εξειδικευμένα πακέτα «Check up – Back to school» του Ομίλου Affidea περιλαμβάνουν μια σειρά από κρίσιμες για την γενική υγεία εργαστηριακές εξετάσεις για ενήλικες και παιδιά και αποτελούν μια συνετή πράξη που θα σας βοηθήσει να υποδεχθείτε το φθινόπωρο, αλλά και να αποκλείσετε την πιθανότητα κάποιας λοίμωξης ή άλλης ασθένειας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δίνουν στον γιατρό μια εικόνα για την κατάσταση της υγείας μας, ενώ οι πρόσφατες εξετάσεις μπορούν να συγκρίνονται με μελλοντικές ή προηγούμενες και να παρέχουν στοιχεία για την εξέλιξη της υγείας μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε check-up ενηλίκων, παιδιών, ή και συνδυαστικό σε ειδικές μειωμένες τιμές μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου. Για τις παραπάνω εργαστηριακές εξετάσεις δεν απαιτείται ραντεβού και παραπεμπτικό γιατρού.

Συγκεκριμένα, τα «Check up – Back to school» είναι τα εξής:

  • Check-up Ενηλίκων: Γενική Αίματος, Γενική Ούρων, Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών (ΤΚΕ), Σάκχαρο, Ουρία, Ολικά Λιπίδια, Ουρικό Οξύ, Χοληστερίνη, Κρεατινίνη, Αθηρωματικός Δείκτης, Τριγλυκερίδια, HDL, non-HDL, LDL, Γ-gt, SGOT, SGPT στην προνομιακή τιμή 25€.
  • Check-up Παιδιών 1-7 ετών: Γενική Αίματος, Γενική Ούρων, Σάκχαρο, Ουρία, Χοληστερίνη, Σίδηρος Ορού, Φερριτίνη, TSH,  Τριγλυκερίδια, HDL, non-HDL, LDL στην προνομιακή τιμή 35€.
  • Το Check-up Ενηλίκων & Παιδιών προσφέρεται συνδυαστικά στην προνομιακή τιμή 50€.
Όμιλος Affidea
Όμιλος Affidea

Επιπλέον είναι διαθέσιμα πακέτα προληπτικών εξετάσεων για όλη την οικογένεια, για διάφορες περιπτώσεις και για όλες τις ηλικίες που αφορούν ειδικούς ελέγχους όπως για οστεοπόρωση, θυρεοειδή, αναιμία, εμμηνόπαυση, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κ.ά.

Καρδιολογική εκτίμηση και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας
Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε τον απαραίτητο έλεγχο της καρδιάς, ο οποίος συμβάλλει στην εκτίμηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής νόσου. Πριν ξεκινήσετε το σχολείο, το γυμναστήριο, τις αθλητικές σας δραστηριότητες, πραγματοποιήστε ένα προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο, με σύμμαχό σας την Affidea.

Ενημερωθείτε για τα ειδικά πακέτα καρδιολογικών εξετάσεων που περιλαμβάνουν είτε ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εξέταση από καρδιολόγο στην προνομιακή τιμή 20€, είτε ηλεκτροκαρδιογράφημα, καρδιολογική εξέταση, Triplex και χορήγηση βεβαίωσης αθλητικής ικανότητας στην προνομιακή τιμή 50€, και κλείστε το ραντεβού σας στο διαγνωστικό κέντρο Affidea που σας εξυπηρετεί. Για τις παραπάνω εξετάσεις δεν απαιτείται παραπεμπτικό γιατρού.

Όμιλος Affidea
Όμιλος Affidea

Δερματολογική εκτίμηση και βεβαίωση για αθλητικές δραστηριότητες
Τα Διαγνωστικά κέντρα Affidea (Αθηνών, Ηλιούπολης, Ηράκλειου Κρήτης) και τα δερματολογικά κέντρα City Med του Ομίλου Affidea (Πύργος Αθηνών, Άλιμος, Πατησίων, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Χανιά) προσφέρουν τη δερματολογική εκτίμηση και τη βεβαίωση για αθλητικές δραστηριότητες σε προνομιακή τιμή.

Οι μονάδες υγείας του Ομίλου Affidea λειτουργούν σε πρότυπους ιατρικούς χώρους και είναι στελεχωμένες με εξειδικευμένους ιατρούς υψηλής επιστημονικής κατάρτισης. Τα City Med είναι Δερματολογικά Κέντρα υψηλής τεχνολογίας με ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της Δερματολογίας και Laser. Η ενέργεια ισχύει για ραντεβού που θα προγραμματιστούν μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Ο προληπτικός έλεγχος της υγείας μας είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και την οικογένειά μας, προκειμένου να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας με ασφάλεια, υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Ώρα για check-up, λοιπόν, που βοηθά στην επαναρρύθμιση και στην ιδανική επανεκκίνηση του οργανισμού για την περίοδο που ακολουθεί

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Ντακανάλης: Η έλλειψη φαρμάκων λιθίου είναι σοβαρό διεθνές πρόβλημα
Αντώνης Ντακανάλης: Η έλλειψη φαρμάκων λιθίου είναι σοβαρό διεθνές πρόβλημα

Ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής Ψυχιατρικής μιλάει για τα φάρμακα των ψυχικώς πασχόντων συνανθρώπων μας με διπολική διαταραχή, τα οποία είναι δυσεύρετα στα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας και διεθνώς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.