Health & Fitness

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους;

Οι μελέτες που δίνουν την εξήγηση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα ξύνεται σε σημείο όπου φέρεται να την τσίμπησε κουνούπι
Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους; © Unsplash +

Κουνούπια: Γιατί τσιμπούν κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους - Οι μελέτες που δίνουν την εξήγηση

Αν είστε από αυτούς που γυρνούν από τις διακοπές τους έχοντας στο σώμα τους σημάδια από τσιμπήματα κουνουπιών, ενώ οι φίλοι ή οι αγαπημένοι σας παραμένουν «αλώβητοι», τότε σίγουρα έχετε αναρωτηθεί γιατί τα κουνούπια «προτιμούν» κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους.

Η απάντηση στην παραπάνω απορία για τα τσιμπήματα των κουνουπιών δόθηκε μέσω Instagram από τη νοσοκόμα Miki Rai. H Rai εξηγεί ότι «στα κουνούπια αρέσει περισσότερο ο τύπος αίματος Ο. Επομένως, αν έχετε αίμα τύπου Ο, συγχαρητήρια, είστε στην "τυχερή" ομάδα».

Τσιμπήματα από κουνούπια: Ποιοι άνθρωποι είναι πιο «ευάλωτοι» σύμφωνα με μελέτες

Μάλιστα, όπως αναφέρει, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η πιθανότητα να προσγειωθούν" κουνούπια σε άτομα με ομάδες αίματος Ο ήταν 83,3% έναντι της πιθανότητας να επιλέξουν άτομο με αίμα τύπου Α, που ήταν 46,5%. «Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεις. Επίσης, εκπνέετε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα μετά από μια προπόνηση ή όταν είστε έγκυος, επομένως μπορεί να είστε πιο ευαίσθητοι στα τσιμπήματα των κουνουπιών», λέει η Rai, εξηγώντας ότι ενώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να μυρίσουν διοξείδιο του άνθρακα, τα κουνούπια μπορούν και από μεγάλη απόσταση. Είναι το κύριο σήμα που τους βοηθά να «κατακτήσουν» έναν ανθρώπινο στόχο.

«Μελέτες δείχνουν ότι τα κουνούπια έλκονται στην πραγματικότητα περισσότερο από τα σκουρόχρωμα ρούχα – ειδικά το κόκκινο, το πορτοκαλί και το μαύρο, επομένως η χρήση ανοιχτόχρωμων ρούχων μπορεί να βοηθήσει», πρόσθεσε η νοσοκόμα. Μια μελέτη του 2022 έδειξε ότι μόλις ανιχνεύθηκε CO2, τέσσερα χρώματα ήταν πιο ελκυστικά για τα κουνούπια. Το κόκκινο και το πορτοκαλί συσχετίζεται για τους επιστήμονες με το χρώμα του ανθρώπινου δέρματος. Το μαύρο και το κυανό κατέλαβαν επίσης υψηλή θέση. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι τα κουνούπια αισθάνονται πιο άνετα με πιο σκούρα χρώματα καθώς ταιριάζει με το περιβάλλον που προτιμούν (σκιές, ζούγκλες κ.λπ.). Σε φωτεινό περιβάλλον τα κουνούπια διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από αφυδάτωση.

Πολλές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες, ο ιδρώτας και ακόμη και ορισμένα τρόφιμα που τρώμε μπορούν να μας κάνουν πιο «επιθυμητούς» για τα κουνούπια. Οι άνθρωποι που κατανάλωναν μπύρα ή μπανάνες διαπιστώθηκε ότι προσελκύουν περισσότερα κουνούπια.

Πηγή: GlamourMagazine

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.