Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Λιπώδες ήπαρ, η σιωπηλή πρόκληση

Μια συζήτηση με τον καθηγητή Αντώνιο Χατζηγεωργίου

Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όταν αναφερόμαστε στο λιπώδες ήπαρ (ή μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος) εννοούμε τη νόσο κατά την οποία παρατηρείται αυξημένη συσσώρευση λίπους στο συκώτι. Η νόσος παρουσιάζεται όταν πάνω από το 5% του συνολικού βάρους του ήπατος αποτελείται από λίπος. Η ασθένεια αυτή είναι πολύ συχνή στις δυτικές κοινωνίες και η εμφάνιση της ανέρχεται σε ποσοστά της τάξης του 30%.

Στο 31o επεισόδιο του Podcast Health Bites συζητήσαμε με τον κ. Αντώνιο Χατζηγεωργίου για το λιπώδες ήπαρ, την αιτιοπαθογένειά του, για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η νόσος καθώς και για τη θεραπευτική προσέγγιση. Ιδιαίτερος λόγος έγινε για τον ρόλο της διατροφής.

*O Αντώνιος Χατζηγεωργίου είναι βιοπαθολόγος, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής  Σχολής του ΕΚΠΑ.


Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

Η Αστερία Σταματάκη είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος, RD, MSc, PhDcand με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση περιστατικών με διαταραχές του πεπτικού σωλήνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ