Health & Fitness

GIVMED: Φάρμακα που δεν χρησιμοποιούμε, ας τα δωρίσουμε

Νέα καμπάνια του GIVMED, με την υποστήριξη της Thenamaris

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
farmaka

GIVMED: Εκστρατεία για δωρεά φαρμάκων που δεν χρειαζόμαστε πια

Κάθε χρόνο στη χώρα μας πάνω από 40.000.000 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας λήγουν αχρησιμοποίητα και πετιούνται, από όλους εμάς. Ταυτόχρονα, το 22% του πληθυσμού αντιμετώπισε εμπόδια πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, το 2023, λόγω κόστους. Άνθρωποι σαν κι εμάς έχουν ανάγκη τα φάρμακα που εμείς δεν χρησιμοποιούμε πια.

Ας τα δωρίσουμε σήμερα κιόλας, προσφέροντας το μεγαλύτερο δώρο στους συνανθρώπους μας: Να μπούμε στη θέση τους. Στη νέα καμπάνια του GIVMED, με την υποστήριξη της Thenamaris, καλούμαστε να μπούμε στο givmed.org ή να καλέσουμε στο 2103007222 για να μάθουμε πού μπορούμε να δωρίσουμε τα φάρμακα και τα προϊόντα υγείας που δεν χρειαζόμαστε πια.

Φάρμακα: Δεν δωρίζονται ληγμένα ή αλλοιωμένα φάρμακα και φάρμακα ψυγείου

Μπείτε στον χάρτη με τα 141 σημεία δωρεάς σε όλη την Ελλάδα εδώ
Αναζητήστε την περιοχή σας και βρείτε το κοντινότερο σημείο δωρεάς σε εσάς.
Δείτε τι μπορείτε να δωρίσετε εδώ

Σημείωση: Τα φάρμακα παραλαμβάνονται και ελέγχονται από τους υπεύθυνους φαρμακοποιούς των κοινωφελών φορέων στα οποία δωρίζονται. Δεν δωρίζονται ληγμένα ή αλλοιωμένα φάρμακα και φάρμακα ψυγείου.

Λίγα λόγια για το GIVMED

Η οργάνωση GIVMED Share medicine Sharelife έχει ως όραμα να εξασφαλίσει την πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα και προϊόντα υγείας (ηλικιωμένους ανθρώπους, παιδιά, άπορους, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρίες, άτομα με ψυχικές ασθένειες). Για το σκοπό αυτό, προσφέρει υπηρεσίες λογισμικού και συντονισμού σε Κοινωνικά Φαρμακεία και κοινωφελείς φορείς. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει συνολικά 821.900 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας, αξίας 8.495.000 ευρώ μέσω ενός δικτύου 141 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.