Health & Fitness

Πόσες αγκαλιές χρειαζόμαστε την ημέρα για να «επιβιώσουμε» - Τα οφέλη στην υγεία

Μειώστε το άγχος και καταπολεμήστε τη χαμηλή αυτοεκτίμηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ανδρας, γυναικα, αγκαλιαζονται
Η αγκαλιά μειώνει το άγχος και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση © Unsplash/Priscilla Du Preez 🇨🇦

Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 για να συντηρηθούμε και 12 για να αναπτυχθούμε και να ανθίσουμε

Οι αγκαλιές είναι απαραίτητες για να επιβιώσουμε στην καθημερινότητά μας, όπως αναφέρει η Λορένα Βαλέ στο Psychologies.com.

How Hugs Do To Your Mental Health

Οι αγκαλιές είναι απαραίτητες για την ισορροπία μας. Όχι μόνο μας επιτρέπουν να εκφράσουμε τη στοργή μας, αλλά έχουν και πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: οι αγκαλιές δεν έχουν επίδραση μόνο στη συναισθηματική μας ευεξία, αλλά και στο νευρικό μας σύστημα. Πόσες αγκαλιές χρειαζόμαστε την ημέρα για να λειτουργήσει αυτό;

Τέσσερις αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Βιρτζίνια Σατίρ, «χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 για να συντηρηθούμε και 12 για να αναπτυχθούμε και να ανθίσουμε».

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science αποκαλύπτει ότι η αγκαλιά μειώνει το άγχος και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

«Είναι ενδιαφέρον ότι οι συμμετέχοντες με χαμηλή αυτοεκτίμηση που δέχθηκαν το σύντομο άγγιγμα ανέφεραν λιγότερο άγχος θανάτου στο ερωτηματολόγιο από εκείνους που δεν είχαν αγγιχτεί», αποκαλύπτει η μελέτη.

ανδρας αγκαλιαζει σκύλο
© Unsplash/Eric Ward

Αγκαλιές για τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι αγκαλιές μπορεί επίσης να κάνουν καλό στην καρδιά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια αμερικανική μελέτη του 2003 διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που αγκαλιάζονταν είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό από εκείνους που δεν αγκαλιάζονταν.

Ωστόσο, αν δεν έχετε κάποιον για να αγκαλιαστείτε, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να αγκαλιάσετε το κατοικίδιό σας ή ακόμη και ένα χαριτωμένο παιχνίδι.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι τα παιχνίδια αγκαλιάς ανακούφισαν τα συμπτώματα του άγχους. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ζυγισμένη κουβέρτα ή να αγκαλιάσετε τον εαυτό σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.