Health & Fitness

Podcast Ο άγνωστος Psy με την Έρρικα Ρούσσου | Κρίσεις Πανικού: Τις έχουμε ή μας έχουν;

Μια συζήτηση με την Ανθή Μπελλέ, ψυχοθεραπεύτρια της Σχολής Gestalt

Έρρικα Ρούσσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τελικά, είμαστε όλοι χάλια; Ή μήπως, δεν έχουμε τη σωστή πληροφορία για να νιώσουμε καλά; Όλα γύρω μας τρέχουν. Βιάζονται. Σκοντάφτουν και πέφτουν. Μαζί τους, κι εμείς. Και είναι οκ αυτό. Αρκεί να γνωρίζουμε γιατί μας συμβαίνει. Ποια είναι η βάση του και πώς μπορούμε να την «ακούσουμε». Ο Άγνωστος Psy είναι ένα podcast που δημιουργήθηκε για να δώσουμε το λόγο στους ειδικούς να απαντήσουν στις απορίες μας πάνω στην ψυχική υγεία. Την δική μας ή των άλλων. Σε έναν κόσμο που η πληροφορία τρέχει ασταμάτητα, η Έρρικα Ρούσσου με καλεσμένους ειδικούς ψυχοθεραπευτές, ανοίγουν τη συζήτηση πάνω στα θέματα ψυχικής υγείας και περιμένουν τη δική σου συμμετοχή. Με μία ερώτηση, μία εξομολόγηση, μία σκέψη. Στόχος αυτού του podcast είναι να ψυχοεκπαιδευτούμε πάνω σε έννοιες που μπορεί να ακούμε σχεδόν καθημερινά αλλά δεν γνωρίζουμε και ενίοτε, φοβόμαστε. Ήρθε η ώρα να τις μάθουμε, να τις αγαπήσουμε εφόσον αποτελούν κομμάτι μας και να τις ακούσουμε.

Κρίσεις Πανικού: Τις έχουμε ή μας έχουν;

Στο πρώτο επεισόδιο, η Έρρικα συναντά στο στούντιο την Ανθή Μπελέ, ψυχοθεραπεύτρια της Σχολής Gestalt, και συζητούν πάνω στο θέμα των θεμάτων: τις Κρίσεις Πανικού. Ναι, έχουν επιβλητικό όνομα, ναι κάνουν εντυπωσιακή είσοδο στη ζωή μας. Είναι όμως τόσο τρομακτικές όσο νομίζουμε; Πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε και στη συνέχεια να τις ακούσουμε και να τις αφήσουμε να μας μιλήσουν. Πώς μπορούμε αντίστοιχα, να σταθούμε σε έναν δικό μας άνθρωπο όταν τον επισκέπτονται. Αυτά κι άλλα πολλά στο πρώτο επεισόδιο του Αγνώστου Psy.

Πριν σε αφήσουμε να πατήσεις το play, μία υπενθύμιση ότι αυτό το podcast το κάνουμε μαζί. Γι’ αυτό και περιμένουμε τις δικές σου ερωτήσεις, όποιο και αν είναι το θέμα της ψυχικής υγείας που σε απασχολεί, στα social media ή στο errika.roussou@gmail.com

Ανθή Μπελλέ - βιογραφικό

Η Ανθή Μπελλέ είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας (BSc) του Πανεπιστημίου Surrey της Αγγλίας και μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Είναι πιστοποιημένη Life Coach από το Κ.Ε.Κ. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία αλλά την κέρδισε η ψυχοθεραπεία Gestalt. Εχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Gestalt του San Fransisco με συντονιστή τον Morgan Goodlander. Εκπαιδεύτηκε στο Ψυχογενετικό Σύστημα της Anne Teachworth για τη θεραπεία ζευγαριών με την ίδια την Anne Teachworth και τη Phyllis Jenkins, με την οποία εκπαιδεύεται και στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Redecision. Εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία Tραύματος και Mετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και στη διαχείριση και θεραπεία πένθους με τη Dr. Jane Simington. Στη θεραπευτική της δουλειά, έχει ενσωματώσει τον διαλογισμό και τις ενεργειακές θεραπείες. Έχει εκπαιδευτεί με τη μουσικολόγο-ηχοθεραπεύτρια Ελίνα Νικολίτσα στο θεραπευτικό τραγούδι και στη χρήση της φωνής ως θεραπευτικό εργαλείο. Εχει εργαστεί στο Surrey της Αγγλίας στο Orpheus Centre, Κέντρο υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες και σε Κέντρο με σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά μέσω της δημιουργικής απασχόλησης. Το γραφείο της βρίσκεται στους Αμπελόκηπους όπου εργάζεται με ατομικές συνεδρίες και ομαδες. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα ειδικών δεξιοτήτων (όπως αυτογνωσία, επικοινωνία, ενίσχυση ομαδικότητας) και πραγματοποιεί αυτά τα σεμινάρια και σε επιχειρήσεις (Νηρεύς Α.Ε., Bingo, Aristo Developers).

Ανθή Μπελλέ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ