Podcast Ο άγνωστος Psy με την Έρρικα Ρούσσου | Κρίσεις Πανικού: Τις έχουμε ή μας έχουν;
Μια συζήτηση με την Ανθή Μπελλέ, ψυχοθεραπεύτρια της Σχολής Gestalt
Τελικά, είμαστε όλοι χάλια; Ή μήπως, δεν έχουμε τη σωστή πληροφορία για να νιώσουμε καλά; Όλα γύρω μας τρέχουν. Βιάζονται. Σκοντάφτουν και πέφτουν. Μαζί τους, κι εμείς. Και είναι οκ αυτό. Αρκεί να γνωρίζουμε γιατί μας συμβαίνει. Ποια είναι η βάση του και πώς μπορούμε να την «ακούσουμε». Ο Άγνωστος Psy είναι ένα podcast που δημιουργήθηκε για να δώσουμε το λόγο στους ειδικούς να απαντήσουν στις απορίες μας πάνω στην ψυχική υγεία. Την δική μας ή των άλλων. Σε έναν κόσμο που η πληροφορία τρέχει ασταμάτητα, η Έρρικα Ρούσσου με καλεσμένους ειδικούς ψυχοθεραπευτές, ανοίγουν τη συζήτηση πάνω στα θέματα ψυχικής υγείας και περιμένουν τη δική σου συμμετοχή. Με μία ερώτηση, μία εξομολόγηση, μία σκέψη. Στόχος αυτού του podcast είναι να ψυχοεκπαιδευτούμε πάνω σε έννοιες που μπορεί να ακούμε σχεδόν καθημερινά αλλά δεν γνωρίζουμε και ενίοτε, φοβόμαστε. Ήρθε η ώρα να τις μάθουμε, να τις αγαπήσουμε εφόσον αποτελούν κομμάτι μας και να τις ακούσουμε.
Κρίσεις Πανικού: Τις έχουμε ή μας έχουν;
Στο πρώτο επεισόδιο, η Έρρικα συναντά στο στούντιο την Ανθή Μπελέ, ψυχοθεραπεύτρια της Σχολής Gestalt, και συζητούν πάνω στο θέμα των θεμάτων: τις Κρίσεις Πανικού. Ναι, έχουν επιβλητικό όνομα, ναι κάνουν εντυπωσιακή είσοδο στη ζωή μας. Είναι όμως τόσο τρομακτικές όσο νομίζουμε; Πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε και στη συνέχεια να τις ακούσουμε και να τις αφήσουμε να μας μιλήσουν. Πώς μπορούμε αντίστοιχα, να σταθούμε σε έναν δικό μας άνθρωπο όταν τον επισκέπτονται. Αυτά κι άλλα πολλά στο πρώτο επεισόδιο του Αγνώστου Psy.
Πριν σε αφήσουμε να πατήσεις το play, μία υπενθύμιση ότι αυτό το podcast το κάνουμε μαζί. Γι’ αυτό και περιμένουμε τις δικές σου ερωτήσεις, όποιο και αν είναι το θέμα της ψυχικής υγείας που σε απασχολεί, στα social media ή στο errika.roussou@gmail.com
Ανθή Μπελλέ - βιογραφικό
Η Ανθή Μπελλέ ειναι πτυχιούχος Ψυχολογίας (BSc) του Πανεπιστημίου Surrey της Αγγλίας, μέλος του συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων, πιστοποιημένη Life Coach από το Κ.Ε.Κ. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Η θεραπευτική της προσέγγιση είναι Συνθετική με βάση την ψυχοθεραπεία Gestalt. Eκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (CAT) αλλά την κέρδισε η ψυχοθεραπεία Gestalt. Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του San Fransisco Gestalt Institute, με βασικούς διδάσκοντες τον Bud Feder, Morgan Goodlander, Gonzague Masquelier και Dorothy Charles. Εκπαιδεύτηκε στο Ψυχογενετικό Σύστημα της Anne Teachworth για τη θεραπεία ζευγαριών με την ίδια την Anne Teachworth και τη Phyllis Jenkins και είναι πιστοποιημένη Psychogenetic Coach. Aπό τη Phyllis Jenkins διδάχτηκε και τη βασική μεθοδολογία της Redecision. Εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία Tραύματος και Mετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και στη διαχείριση και θεραπεία πένθους με τη Jane Simington. Μέσα από τις παραπάνω εκπαιδεύσεις, διδάχτηκε εργαλεία Ψυχοδράματος και Νευρογλωσσικου Προγραμματισμού (NLP). Έχει επίσης ολοκληρώσει το πρώτο επίπεδο στην EFT με τον Andy Bryce. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα βιωματικά σεμινάρια ποικίλων θεραπευτικών προσεγγίσεων. Στη θεραπευτική της δουλειά, έχει ενσωματώσει τον διαλογισμό και τις ενεργειακές θεραπείες. Έχει εκπαιδευτεί με τη μουσικολόγο-ηχοθεραπεύτρια Ελίνα Νικολίτσα στο θεραπευτικό τραγούδι και στη χρήση της φωνής ως θεραπευτικό εργαλείο. Έχει εργαστεί στο Surrey της Αγγλίας, στο Orpheus Centre, Κέντρο υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσω της ενασχόλησης με τις τέχνες. Έχει επίσης δουλέψει εθελοντικά σε Κέντρο με σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά μέσω της δημιουργικής απασχόλησης. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα ειδικών δεξιοτήτων (όπως αυτογνωσία, επικοινωνία, ενίσχυση ομαδικότητας) και έχει πραγματοποιήσει σχετικά σεμινάρια σε διάφορες εταιρείες (Bingo, Νηρεύς, Aristo Developers). Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα βιωματικά σεμινάρια στην Αθήνα, στη Ρόδο και στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus plus με θέμα «Μη βίαιη επικοινωνία και επίλυση συγκρούσεων» μέσω του «Θεάτρου του Καταπιεσμένου». Η ερασιτεχνική ενασχόληση της με το θέατρο και τον αυτοσχεδιασμό κωμωδίας της έδωσαν την εμπνευση να ενσωματώσει ακόμα περισσότερο στη θεραπευτική διαδικασία το χιούμορ και να συνδυάσει τις διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους με τις αρχές της κωμωδίας. Από το 2010, πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες διά ζώσης και μέσω Skype στην ελληνική, αγγλική και ιταλική γλώσσα.