- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Sanofi: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο προς όφελος των ασθενών
Αναζητούμε τα θαύματα της επιστήμης, για να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων
Η Sanofi φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη βιοφαρμακευτική εταιρεία που αξιοποιεί το ΑΙ σε μεγάλη κλίμακα
Με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στο επίκεντρο των δράσεών της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi έδωσε δυναμικό παρών στο Athens Science Festival 2024, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η συμμετοχή της εταιρείας στο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσής της στην επιστήμη – όπως υποδηλώνει και ο εταιρικός της σκοπός «αναζητούμε τα θαύματα της επιστήμης, για να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων» - και της εστίασής της στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με στόχο την επιτάχυνση της ανακάλυψης νέων καινοτόμων θεραπειών, την ενίσχυση των κλινικών μελετών και τη βελτίωση της παραγωγής και προμήθειας των φαρμάκων, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία προς όφελος των ασθενών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, η Sanofi υποστήριξε τη διεξαγωγή workshop στο φεστιβάλ με τίτλο «AI and Coding», στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου από περιοχές της Αττικής με χαμηλό μέσο εισόδημα. Κατά τη διάρκεια του workshop και με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις έννοιες και τις βασικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης, καθώς και την πρακτική τους εφαρμογή. Παράλληλα, με την απαραίτητη καθοδήγηση, δημιούργησαν μία δική τους εφαρμογή στην οποία αρχικά εισήγαγαν δεδομένα, και έπειτα κλήθηκαν να ελέγξουν τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά, καθώς και να αξιολογήσουν την ακρίβεια του αποτελέσματος.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival 2024, η Υβόνη Παπαστελάτου, Country Lead Sanofi Greece & Cyprus and General Manager Specialty Care Greece & Cyprus, έλαβε μέρος σε panel με θέμα συζήτησης «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο αντίκτυπός της στην κοινωνία». Στη συζήτηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η κα Παπαστελάτου αναφέρθηκε στην αλματώδη εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια και τα σημαντικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην ανακάλυψη νέων θεραπειών, στην παραγωγή και προμήθεια φαρμάκων, καθώς και στον διαγνωστικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε πως τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να αυξηθεί ο αριθμός των καινοτόμων θεραπειών, καθώς με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης επιτυγχάνεται ταχύτερη ανάλυση δεδομένων και επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Επιπλέον, μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξειδίκευση των επιστημονικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται, έχοντας ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ανακάλυψη νέων θεραπειών.
Όσον αφορά στην παραγωγή φαρμάκων, η κα Παπαστελάτου τόνισε πως με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης επιτυγχάνεται βέλτιστη διαχείριση πρώτων υλών και επομένως δημιουργία ενός θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Αντίστοιχα, η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εφοδιαστική αλυσίδα των φαρμάκων μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των ελλείψεων λόγω έγκαιρης πρόβλεψής τους. Σε ό,τι αφορά στις κλινικές μελέτες, επεσήμανε επίσης ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί σπουδαίο εργαλείο, καθώς επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια των αποτελεσμάτων και δυνατότητα μεγαλύτερης συμπερίληψης και αντιπροσώπευσης ασθενών με διαφορετικά υπόβαθρα.
Το Athens Science Festival 2024, με κεντρικό μήνυμα «Tales of Change» – «Ιστορίες Αλλαγής», διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς από όλη τη χώρα.
Η Sanofi φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη βιοφαρμακευτική εταιρεία που αξιοποιεί το ΑΙ σε μεγάλη κλίμακα και επενδύει στις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης που μπορούν να κάνουν τη διαφορά προς όφελος των ασθενών, των εργαζομένων και των συνεργατών της. Μέσα από τη συμμετοχή της στο Athens Science Festival, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας, συμμετέχοντας ενεργά στο δημόσιο διάλογο για το επίκαιρο ζήτημα της ταχείας ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ ανέδειξε και το κοινωνικό της πρόσωπο, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση των νέων στις σύγχρονες τεχνολογίες.
MAT-GR-2400400-V2.0-05.2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Από τη γέννηση θα πρέπει να αρχίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.