Health & Fitness

Ψυχική υγεία των εργαζομένων σε Οργανισμούς Ψυχικής Υγείας και Κοινοτικές Μονάδες Φροντίδας

Η εκδήλωση της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψυχική υγεία των εργαζομένων σε Οργανισμούς Ψυχικής Υγείας και Κοινοτικές Μονάδες Φροντίδας

ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος - Εκδήλωση «Ψυχική υγεία των εργαζομένων σε Οργανισμούς Ψυχικής Υγείας και Κοινοτικές Μονάδες Φροντίδας»

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος) διοργνώνει την εκδήλωση προετοιμασίας για το Forum Π. Σακελλαρόπουλος 2024, την οποία διοργανώνει σε συνεργασία με την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ), καθώς και την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας 2024 (13-19 Μαΐου 2024).

Η εκδήλωση «Ψυχική υγεία των εργαζομένων σε Οργανισμούς Ψυχικής Υγείας και Κοινοτικές Μονάδες Φροντίδας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στις 11:00-14:00, στο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Αιγάλεω (Δωδεκανήσου 14, πλησίον μετρό Αιγάλεω).

Στόχοι της εκδήλωσης:

  • Να θέσει σε ανοιχτό διάλογο το ζήτημα της ψυχικής υγείας των εργαζομένων σε οργανισμούς ψυχικής υγείας και κοινοτικές μονάδες φροντίδας.
  • Να παρουσιάσει καλές πρακτικές και προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης της επαγγελματικής εξουθένωσης και του άγχους στους εργαζομένους.
  • Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων.

Πρόγραμμα:

11:00-11:30: Χαιρετισμοί και εισαγωγικές ομιλίες

  • Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του ΔΣ της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, Αθηνά Φραγκούλη-Σακελλαροπούλου.
  • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», Μενέλαο Θεοδωρουλάκη.

11:30-12:30: Εισηγήσεις

  • ΠΕΨΑΕΕ: «Εργασιακό στρες και επαγγελματική εξουθένωση: Μια πρόκληση για τον εργαζόμενο και τον εργοδότη». Εισηγητής: Αντώνης Κορφιάτης, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος Απασχόλησης, Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Αιγάλεω της ΠΕΨΑΕΕ.
  • «Η ενσυναίσθηση ως ο ενδιάμεσος τόπος δημιουργίας θεμελιωδών δεξιοτήτων για όλες τις κοινωνικές ικανότητες στον χώρο εργασίας». Εισηγήτρια: Εύα Κορομηλά, Ψυχολόγος, Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Αιγάλεω της ΠΕΨΑΕΕ.
  • ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος: «Πρόληψη επαγγελματικής εξουθένωσης σε εργαζομένους μονάδων κοινοτικής φροντίδας. Βιωματικό Εργαστήριο Αυτοφροντίδας». Εισηγητής: Χαράλαμπος Πουλόπουλος, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

12:30-13:00: Βιωματικό Εργαστήριο

  • «Το παράδειγμα εργασίας μας στην ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος. Βιωματικό Εργαστήριο Αυτοφροντίδας». Συντονίστριες: Δέσποινα Παπαΐωάννου, Δέσποινα Κατσούδα.

13:00 - 14:00: Συζήτηση - Ανοιχτός διάλογος

Για δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλεφωνικά στο 210-9227611 (εσωτ. 13)

Μέσω email στο press@ekpse.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.