Sanofi: Συμπερίληψη, ισότητα και διαφορετικότητα στο επίκεντρο των τοποθετήσεών της στο Delphi Economic Forum
Η Sanofi έδωσε δυναμικό παρών στο Delphi Economic Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε 10 – 13 Απριλίου. Η εταιρεία στήριξε το Forum ως Χρυσός Χορηγός, ενώ ηγετικά της στελέχη συμμετείχαν σε σημαντικές συζητήσεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της Υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και τις στρατηγικές Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης από τις σύγχρονες επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, η Υβόνη Παπαστελάτου, Country Lead Sanofi Greece & Cyprus and General Manager Specialty CareGreece & Cyprus, συμμετείχε σε panel με θέμα συζήτησης την εξασφάλιση της αυτονομίας, της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στην Υγεία. Η κα Παπαστελάτου τόνισε ότι η φαρμακευτική καινοτομία αποτελεί επένδυση και όχι δαπάνη, επισημαίνοντας την ανάγκη να τεθεί η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία σε άμεση προτεραιότητα, καθώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, και επιπλέον τα καινοτόμα φάρμακα του σήμερα αποτελούν τα κρίσιμα φάρμακα του αύριο.
Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Υγείας στην Ευρώπη, ενισχύοντας την επένδυση στις κλινικές μελέτες και δημιουργώντας το κατάλληλο οικοσύστημα, ώστε να εφαρμοστούν καινοτόμες λύσεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των καινοτόμων θεραπειών, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης. Στη συζήτηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι εξής διακεκριμένοι ομιλητές από τον πολιτικό χώρο: ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, η Επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, Δέσποινα Σπανού και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Εποικοδομητική συζήτηση και θετικά μηνύματα μοιράστηκε και η Florence Baron Papillion, Head Corporate Public Affairs Europe, Sanofi France, σε panel η θεματολογία του οποίου εστίασε στο κρίσιμο ζήτημα της ανάπτυξης ενός σταθερού και βιώσιμου πλαισίου για τη φαρμακευτική καινοτομία μέσω της συνδιαμόρφωσης και από κοινού ανάπτυξης στρατηγικών υγείας, όπου συμμετείχε και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Η Florence Baron Papillion επισήμανε τη σημασία της κοινής και συντονισμένης στρατηγικής για τη διαμόρφωση ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος υγείας στην Ευρώπη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής των ασθενών. Επιπλέον, ανέφερε ότι πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναπτύξει εθνικές στρατηγικές για την υγεία, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με κύριο στόχο την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων της κάθε χώρας. Αντίστοιχα και η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει μία κοινή πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας στρατηγικές οι οποίες θα υποστηρίξουν την καινοτομία και τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων αλλά ταυτόχρονα θα αναδείξουν και θα αναπτύξουν περαιτέρω τα δυνατά σημεία της χώρας, όπως είναι ο πλούτος σε επιστημονικό προσωπικό και την ψηφιακή πρόοδο.
Σε πάνελ με θέμα τις προσδοκίες από τις στρατηγικές Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης και τα αποτελέσματά τους συμμετείχε η Christelle Foucault, Diversity Campaigns & External Engagement Director,Sanofi France, η οποία ανέλυσε τη σημασία της εφαρμογής των στρατηγικών αυτών, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Sanofi“A Million Conversations”, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι με σκοπό, μέσα από ειλικρινείς διαλόγους με υποεκπροσωπούμενες κοινότητες, να αξιοποιήσει τη δύναμη και τα εργαλεία του οργανισμού σε συνδυασμό με την εσωτερική του ποικιλομορφία, προκειμένου στη συνέχεια να επιδράσει στο περιβάλλον διαμορφώνοντας συνθήκες Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης. Η κα Foucault επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, όλοι πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, την ίδια πρόσβαση και να αντιμετωπίζονται ισότιμα στην υγεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδοντίατρος επισημαίνει μερικά λάθη ακόμα που κιτρινίζουν τα δόντια μας
Η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου λόγω καρκίνου στην Ευρώπη
Παγκόσμια έρευνα - Μελετήθηκαν γενετικά δεδομένα από περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα σε 29 χώρες
Το πρόγραμμα «Γεύματα Ζωής» στηρίζει τις ασθενείς
Οι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της επιπλοκής
Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο παίδων «Αγία Σοφία»
Tι λέει η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου
Γιατί είναι δύσκολο να μεταλλαχθεί - Οι διαφορές σε σχέση με το 2019
Μια προσέγγιση στο έργο του στοχαστή Byung Chul Han
Οι τροφές που βοηθούν στην παραγωγή της
Η ηθοποιός Marilu Henner υποφέρει από ένα σπάνιο σύνδρομο που κάνει την καθημερινότητά της λίγο πιο κουραστική
Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και διάγνωση
Ιός γνωστός για περισσότερο από 20 χρόνια - Δεν υπάρχει εμβόλιο
Ένας ιός που συνήθως προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε - Δύο μέχρι στιγμής οι ασθενείς με μεταπνευμονοϊό στη χώρα
Τα 30 παθογόνα που ενδέχεται να την προκαλέσουν
Και αυτός είναι ο λόγος για τον πόνο στα δάχτυλα και για τις συχνές μυκητιάσεις
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, λέει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Τι αναφέρει σε σχετική έκθεση
Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την πιθανότητα να σας εγκλωβίσει και να σας ακινητοποιήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.