- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Podcast Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο - Θανάσης Δρίτσας | «Ο Αριστοτέλης ανακαινίζει τη ζωή μας σήμερα»
Προσκεκλημένη του Θανάση Δρίτσα η αρχιτέκτων και συγγραφέας Φένια Τσανάκα
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τη Φένια Τσανάκα αρχιτέκτονα και συγγραφέα του βιβλίου «Ανακαινίζω τη ζωή μου με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός. Η συζήτηση κινείται γύρω από το ερώτημα «ποια φιλοσοφία μπορούμε να επιλέξουμε ώστε να ζήσουμε μια καλή ζωή σε πρακτικό επίπεδο σήμερα;». Η Φένια Τσανάκα γοητεύτηκε κυριολεκτικά από την προσέγγιση του Αριστοτέλη και την αξία που η φιλοσοφία του αποκτά σήμερα ξεκινώντας από την απλή θεώρηση ότι «η ζωή μας είναι οι πράξεις μας».
Η Αριστοτελική σκέψη μπορεί να απαντήσει όπως φαίνεται σε απλά και καθημερινά προβλήματα και ερωτήματα όλων μας όπως: πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το θυμό μας, τι σημαίνει αγάπη και πως η έννοια της αγάπης συνδέεται με την έννοια της δικαιοσύνης, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, πώς πράττουμε συχνά ενάντια στις επιθυμίες μας, πώς οι επιλογές μας θα είναι σωστές και πολλά άλλα ερωτήματα.
*Η μουσική που ακούγεται στο podcast είναι του Θανάση Δρίτσα
«Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο» με τον καρδιολόγο Θανάση Δρίτσα
Μέσα από το podcast «Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο» ο καρδιολόγος Θανάσης Δρίτσας, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτης και συγγραφέας παρουσιάζει μια ολιστική προσέγγιση στην έννοια της πρόληψης, την αξία της αλλαγής τρόπου-φιλοσοφίας ζωής στην πρόληψη πολλών νοσημάτων και παραγόντων κινδύνου, την αξία της φυσικής άσκησης και της τροποποίησης ψυχοκοινωνικών παραμέτρων μέσα από την κατανόηση της σύνδεσης Νους-Σώμα, την αξία των δημιουργικών παρεμβάσεων μέσω τέχνης στη θεραπεία πολλών παθήσεων, τις αλληλεπιδράσεις γενετικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων στα πλαίσια της ιατρικής ακριβείας και της εξατομικευμένης θεραπευτικής προσέγγισης στο μέλλον. Ο Θανάσης Δρίτσας μέσα από αυτό το podcast θα προσπαθήσει (κυρίως) να απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα των ημερών μας: Παραμένει η άσκηση της ιατρικής ανθρωποκεντρική σήμερα;