«Έλα Κοντά»: Η ψωρίαση δεν μεταδίδεται και αντιμετωπίζεται
H Amgen Hellas παρουσίασε την εκστρατεία ενημέρωσης του συλλόγου «Επιδέρμια»
Να ενημερωθούμε για την ψωρίαση, η οποία είναι μη μεταδοτική, μας καλεί η καμπάνια «Έλα κοντά»
Την εκστρατεία ενημέρωσης «Έλα Κοντά» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας «ΕΔΑΕ» και του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών «Επιδέρμια» παρουσίασε η Amgen Hellas. Θέτοντας τον ασθενή στο επίκεντρο, η Amgen δημιούργησε αυτή την καμπάνια με στόχο να προτρέψει το κοινό να ενημερωθεί σωστά και να μην αφήνει τις προκαταλήψεις και την ελλιπή πληροφόρηση για την ψωρίαση να βάζουν αποστάσεις στη ζωή του.
Η νέα καμπάνια της Amgen Hellas, προτρέπει τους ασθενείς με ψωρίαση να έρθουν κοντά με τον δερματολόγο τους, να συζητήσουν μαζί του και να επιλέξουν τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισής της, ώστε να απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς περιορισμούς. Παράλληλα, καλεί όλους τους ανθρώπους να ενημερωθούν για την ψωρίαση, να μάθουν ότι είναι μια ασθένεια μη μεταδοτική και αντιμετωπίσιμη και να μην κρατούν αποστάσεις από πάσχοντες με ψωρίαση.
Η Amgen, θέλοντας να μεταδώσει το μήνυμα της καμπάνιας στο ευρύ κοινό, διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Στην εκδήλωση, έγινε η παρουσίαση της καμπάνιας «Έλα κοντά» στους δημοσιογράφους, ενώ προηγήθηκε και μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τοποθετήσεις από εκπροσώπους της εταιρείας, της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και του Πανελληνίου Συλλόγου ασθενών «Επιδέρμια». Στο τέλος της εκδήλωσης, τους παρευρισκόμενους περίμενε μια αποκάλυψη, καθώς κατά την έξοδό τους από το αμφιθέατρο του μουσείου, βρέθηκαν μπροστά σε ένα διαφορετικό έκθεμα, έναν άνθρωπο με εμφανή σημάδια ψωρίασης στο σώμα του, ο οποίος στεκόταν σε ένα βάθρο. Στο βάθρο υπήρχε το μήνυμα «Μπορείτε να αγγίξετε ελεύθερα το έκθεμα», θέλοντας με αυτόν τον συμβολικό τρόπο να τονίσει ακόμα περισσότερο το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας, ότι η ψωρίαση είναι μια ασθένεια που δεν μεταδίδεται, αντιμετωπίζεται και δεν πρέπει να βάζει αποστάσεις στη ζωή μας.
Ο κύριος Χρήστος Μπούκης, Value, Access & Policy Lead της Amgen Hellas, δήλωσε: «Πάντα με γνώμονα να είμαστε στην υπηρεσία των ασθενών, στην Amgen Hellas σχεδιάσαμε την καμπάνια «Έλα Κοντά» για να ενδυναμώσουμε το μήνυμά μας τόσο στους νοσούντες, όσο και στο ευρύτερο κοινό, ότι η ψωρίαση είναι μια ασθένεια αντιμετωπίσιμη. Σε συνεργασία με το δερματολόγο μας, μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για αυτή την ασθένεια ενώ συζητώντας μαζί του μπορούμε να διερευνήσουμε τις κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές, για να έχει η ζωή μας την ποιότητα που της αξίζει».
«Στηρίζουμε την καμπάνια «Έλα κοντά» της Amgen Hellas, η οποία έχει σαν στόχο να παρακινήσει τους ασθενείς να έρθουν κοντά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά και με τον δερματολόγο τους για να ενημερωθούν για την ψωρίαση και για τον βέλτιστο τρόπο αντιμετώπισής της. Η ψωρίαση είναι μία χρόνια δερματική πάθηση που εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Δεν είναι μεταδοτική και μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία. Μαζί με την Amgen, φιλοδοξούμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους ασθενείς να ενημερωθούν για την ψωρίαση, να μην φοβηθούν να έρθουν κοντά με τον γιατρό τους και να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.» , ανέφερε ο κ. Ιωάννης Μπάρκης, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΑΕ
«Οι ασθενείς με ψωριασική νόσο καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλές και διαφορετικές προκλήσεις. Οι διακρίσεις που βιώνουμε, η ανασφάλεια για την πρόοδο της νόσου μας και η ψυχοκοινωνική επιβάρυνση είναι μερικά από τα προβλήματα στα οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία με το θεράποντα γιατρό μας, επιδιώκοντας μία σχέση εμπιστοσύνης και καλύτερη διαχείριση της νόσου. Ο σύλλογος Επιδέρμια εκπροσωπώντας τους ασθενείς, διεκδικεί τα δικαιώματα τους και συνεργάζεται με την ιατρική κοινότητα στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.», δήλωσε ο κ. Ρένος Βαμβακούσης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Επιδέρμια.
H ψωρίαση είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης νόσος που δεν μπορεί ακόμη να ιαθεί πλήρως. Επηρεάζει εξίσου τους άνδρες και τις γυναίκες και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Τα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν κνησμό, φολίδες και προεξέχουσες κοκκινισμένες περιοχές του δέρματος εξωτερικά. Η πραγματική νόσος όμως ξεκινά μέσα στο σώμα, λόγω μίας δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και μακροπρόθεσμα μπορεί να συνδεθεί και με άλλα νοσήματα όπως το μεταβολικό σύνδρομο. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ψωρίαση δεν μεταδίδεται, ενώ με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, αντιμετωπίζεται και οι ασθενείς μπορούν να έχουν πολύ καλή ποιότητα ζωής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου λόγω καρκίνου στην Ευρώπη
Παγκόσμια έρευνα - Μελετήθηκαν γενετικά δεδομένα από περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα σε 29 χώρες
Το πρόγραμμα «Γεύματα Ζωής» στηρίζει τις ασθενείς
Οι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της επιπλοκής
Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο παίδων «Αγία Σοφία»
Tι λέει η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου
Γιατί είναι δύσκολο να μεταλλαχθεί - Οι διαφορές σε σχέση με το 2019
Μια προσέγγιση στο έργο του στοχαστή Byung Chul Han
Οι τροφές που βοηθούν στην παραγωγή της
Η ηθοποιός Marilu Henner υποφέρει από ένα σπάνιο σύνδρομο που κάνει την καθημερινότητά της λίγο πιο κουραστική
Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και διάγνωση
Ιός γνωστός για περισσότερο από 20 χρόνια - Δεν υπάρχει εμβόλιο
Ένας ιός που συνήθως προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε - Δύο μέχρι στιγμής οι ασθενείς με μεταπνευμονοϊό στη χώρα
Τα 30 παθογόνα που ενδέχεται να την προκαλέσουν
Και αυτός είναι ο λόγος για τον πόνο στα δάχτυλα και για τις συχνές μυκητιάσεις
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, λέει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Τι αναφέρει σε σχετική έκθεση
Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την πιθανότητα να σας εγκλωβίσει και να σας ακινητοποιήσει
Σε μια εποχή όπου όλοι είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι, είναι εύκολο να αισθανθεί κανείς ότι κρίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.