BMS: Η αναπτυξιακή τροχιά στην Ελλάδα και οι επενδύσεις στην κλινική έρευνα
Η εταιρεία επιμένει στρατηγικά στην προώθηση της κλινικής έρευνας, με 47 μελέτες υπό εξέλιξη
Στρατηγική επιλογή της Bristol Myers Squibb η προώθηση της κλινικής έρευνας
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb, ειδικά για τους συντάκτες υγείας, παρουσίασε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, το αναπτυξιακό έργο στην Ελλάδα και τις ισχυρές επενδύσεις στην κλινική έρευνα. Η Γενική Διευθύντρια Ελισάβετ Προδρόμου και η Διοικητική Ομάδα φιλοξένησαν συνολικά περισσότερους από 40 δημοσιογράφους και εκπροσώπους ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Βριλήσσια. Στην εισαγωγική της ομιλία, η κ. Προδρόμου σημείωσε ότι η BMS εφαρμόζει παγκοσμίως ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στην Έρευνα και Ανάπτυξη σε ολοένα περισσότερες θεραπευτικές περιοχές, όπως οι συμπαγείς όγκοι, αιματολογικές κακοήθειες, θαλασσαιμία, πολλαπλή σκλήρυνση, καρδιολογία, ψωρίαση και φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου. Αυτό αντανακλάται και στα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2021, περίοδο κατά την οποία η BMS επένδυσε το 24,5% των εσόδων της στην κλινική έρευνα, δηλαδή συνολικά πάνω από 11 δις δολάρια παγκοσμίως.
Αναφορικά με την Ελλάδα, το ερευνητικό αποτύπωμά της εταιρείας παραμένει εξίσου ισχυρό. Παρά το αντίξοο περιβάλλον φαρμακευτικής πολιτικής, η BMS επιμένει στρατηγικά στην προώθηση της κλινικής έρευνας, με 47 μελέτες υπό εξέλιξη στην ογκολογία, την αιματολογία, την ανοσολογία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 1.020 ασθενείς. Τα οφέλη αυτής της δραστηριότητας δεν περιορίζονται όμως αποκλειστικά στη δημόσια υγεία, αλλά επεκτείνονται και στη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία, με το ύψος της επένδυσης στην κλινική έρευνα να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, η BMS έχει καταγράψει μία εντυπωσιακή τροχιά ανάπτυξης 27% τα τελευταία έξι χρόνια. Ωστόσο, τροχοπέδη παραμένει η ανεξέλεγκτη υπέρβαση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης που επιβαρύνει κυρίως τα καινοτόμα σκευάσματα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια περίοδο, οι υποχρεωτικές επιστροφές που καταβάλλει η εταιρεία έχουν αυξηθεί κατά 168%.
Τέλος, ειδική αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην προτεραιότητα της εταιρείας στην ανάπτυξη των ανθρώπων της. Την τελευταία τριετία το 25% των εργαζομένων της BMS έλαβε προαγωγή και το 15% ανέλαβε διευρυμένα καθήκοντα για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ 5 από τις 7 θέσεις της ηγετικής ομάδας και το 60% των πόστων ευθύνης του οργανισμού καλύπτεται από γυναίκες. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία έχει καταφέρει την τελευταία διετία να αναδειχθεί ως ένα από τα δύο καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα βάσει της Λίστας Best Workplaces, ενώ το 2023 κατέλαβε και την πρώτη θέση στη Λίστα Great Place to Work for Women.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.