Καρκίνος μαστού: Βελτιωμένη εμφάνιση με τη βοήθεια της Πλαστικής Χειρουργικής
Η Λουίζα Μιχαλάκη, MD, MRCS, EBOPRAS, MSc, μας εξηγεί τι θα πρέπει να προσέξει η κάθε γυναίκα για να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία
Καρκίνος μαστού: Πώς η Πλαστική Χειρουργική θα βοηθήσει την ασθενή να συνεχίσει φυσιολογικά τη ζωή της και να ευχαριστηθεί το σώμα της και τη θηλυκότητά της
Παλαιότερα ο καρκίνος μαστού σήμαινε ακρωτηριασμό με πάρα πολλά αρνητικά επακόλουθα για τη ζωή της γυναίκας. Το όμορφο, υγιές μπούστο τονίζει τη θηλυκότητα, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, χαρίζει στην ένδυση της γυναίκας. Σε περίπτωση που η γυναίκα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καρκίνου στο στήθος της, επηρεάζεται η ψυχολογία της, η σεξουαλικότητά της και όλη η καθημερινότητά της. Αυτό πλέον έχει αλλάξει με τη βοήθεια της Πλαστικής Χειρουργικής.
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι οι οποίοι μπορούν να δώσουν ένα σχεδόν φυσιολογικό στήθος. Σίγουρα η πρωταρχική μας έννοια είναι η υγεία, η επιβίωση της ασθενούς από τη νόσο και μετά η εμφάνισή της. Για αυτό και λαμβάνουμε υπόψιν μας διάφορες παραμέτρους: αν υπάρχουν μεταστάσεις, αν θα χρειαστούν ακτινοβολίες, αν η ασθενής έχει άλλα συνοδά προβλήματα (σάκχαρο, παχυσαρκία, καρδιολογικά προβλήματα κ.λπ.).
Για την αποκατάσταση μπορεί να χρειαστούν μία ή δύο επεμβάσεις, ίσως και περισσότερες. Σε κάποιες περιπτώσεις την ίδια ημέρα που γίνεται η αφαίρεση του όγκου του μαστού γίνεται και το πρώτο στάδιο της αποκατάστασης. Σε άλλες περιπτώσεις κάποιες κυρίες αποφασίζουν μετά από μήνες ή και χρόνια να ασχοληθούν και να διορθώσουν το στήθος στο οποίο έγινε μαστεκτομή. Συνήθως χρησιμοποιούμε ένα ένθεμα σιλικόνης με ιστό από την ίδια την ασθενή (ορθό κοιλιακό μυ ή πλατύ ραχιαίο μυ) ή και λίπος για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Για την τελική αποκατάσταση παίζει ρόλο αν διατηρηθεί η θηλή ή όχι.
Επίσης ανάλογα με το μέγεθος του «υγιούς» μαστού, μπορεί και αυτός ο μαστός να χρειαστεί μια διόρθωση (ανόρθωση, αυξητική ή μειωτική) ώστε οι μαστοί να είναι συμμετρικοί.
Για την κατάλληλη θεραπεία η ενδιαφερόμενη πρέπει να επισκεφθεί έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό ο οποίος πρέπει να της εξηγήσει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε τεχνικής. Να της εξηγήσει την αποθεραπεία, τις ουλές, τις πιθανές επιπλοκές και τις ρεαλιστικές προσδοκίες. Επίσης, πρέπει να γίνει πολύ σωστή συνεργασία ανάμεσα στον Γενικό και στον Πλαστικό Χειρουργό, στον Ογκολόγο και στον Ακτινοθεραπευτή ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Όταν όμως μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο μαστού πρέπει να είναι θετική, να ενημερώνεται και να επιλέγει τη σωστή λύση για αυτήν με τη βοήθεια ενός Πλαστικού Χειρουργού. Έτσι θα μπορεί να συνεχίσει φυσιολογικά τη ζωή της και να ευχαριστηθεί το σώμα της και τη θηλυκότητά της.
Info
www.mihalaki.gr, louisadoc@hotmail.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.