Στα Μελίσσια εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου
Περιλαμβάνεται στις 106 νέες Δομές Ψυχικής Υγείας
Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου στα Μελίσσια: Εγκαινιάστηκε το δεύτερο στο λεκανοπέδιο Αττικής από την Ζωή Ράπτη
Το Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου εγκαινίασε σήμερα στα Μελίσσια, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Η δομή δημιουργήθηκε κατόπιν διαγωνισμού, από τον φορέα Θάλπος-Ψυχική Υγεία, με τη συνεργασία της Εταιρίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής - Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ, και τον Δήμο Πεντέλης, που παραχωρεί τους χώρους για τη στέγασή της.
Το νέο Κέντρο Ημέρας είναι το δεύτερο, μετά το αντίστοιχο στη Μεταμόρφωση, που τίθεται σε λειτουργία για παιδιά και εφήβους στην Αττική. Περιλαμβάνεται στις 106 νέες Δομές Ψυχικής Υγείας που υλοποιούνται στην επικράτεια από το Υπουργείο Υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, οι οποίες Ζω, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.
Η νέα Δομή έχει ως βασικούς στόχους τον εντοπισμό των αναγκών ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων, τη συνεχιζόμενη υποστήριξη τους, την ενίσχυση της ομαλής κοινωνικής και σχολικής ζωής τους, την κοινωνικοποίηση των παιδιών και των εφήβων μέσα από ομαδικά προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης και την υποστήριξη των γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και λοιπών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται με παιδιά και εφήβους. Οι δωρεάν υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας Παιδιού και Εφήβου περιλαμβάνουν την πρόληψη και ενδυνάμωση, τη διάγνωση και θεραπεία, τη συμβουλευτική υποστήριξη και προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ένταξης.
Οι υπηρεσίες παρέχονται στους κατοίκους των Δήμων Πεντέλης, Βριλησσίων και Κηφισιάς και απευθύνονται σε παιδιά, ηλικίας 4 έως 12 ετών, εφήβους ηλικίας 13 έως 18 ετών, νεαρούς ενήλικες ηλικίας 19 έως 23 ετών και γονείς/κηδεμόνες, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας καθώς και εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο των δράσεων του, το Κέντρο Ημέρας αναπτύσσει δράσεις διασύνδεσης και συνεργασίας με Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικές Υπηρεσίας του οικείου Τομέα Ψυχικής Υγείας.
Η δομή στελεχώνεται με διεπιστημονική ομάδα, που περιλαμβάνει ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, τρεις ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6974786950 ή να στέλνουν email στο youth@thalpos.org.gr.
Στο πλαίσiο των εγκαινίων, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη βράβευσε τον Παύλο Θεοδωράκη, Ειδικό Σύμβουλο Πολιτικής Υγείας του ΠΟΥ Ευρώπης και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας, για την καίρια συμβολή του στην εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία 2021-2030 καθώς και την μακροχρόνια συνεισφορά του στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιείται στην πατρίδα μας.
«Τα Κέντρα Ημέρας Παιδιών και Εφήβων είναι οι πλέον ρηξικέλευθες δομές Ψυχικής Υγείας γιατί τα παιδιά μας και οι έφηβοι είναι οι πιο ευάλωτοι», ανέφεφε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Πρόσθεσε ότι οι 106 νέες δομές Ψυχικής Υγείας που υλοποιούνται στην επικράτεια με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδοντίατρος επισημαίνει μερικά λάθη ακόμα που κιτρινίζουν τα δόντια μας
Η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου λόγω καρκίνου στην Ευρώπη
Παγκόσμια έρευνα - Μελετήθηκαν γενετικά δεδομένα από περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα σε 29 χώρες
Το πρόγραμμα «Γεύματα Ζωής» στηρίζει τις ασθενείς
Οι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της επιπλοκής
Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο παίδων «Αγία Σοφία»
Tι λέει η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου
Γιατί είναι δύσκολο να μεταλλαχθεί - Οι διαφορές σε σχέση με το 2019
Μια προσέγγιση στο έργο του στοχαστή Byung Chul Han
Οι τροφές που βοηθούν στην παραγωγή της
Η ηθοποιός Marilu Henner υποφέρει από ένα σπάνιο σύνδρομο που κάνει την καθημερινότητά της λίγο πιο κουραστική
Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και διάγνωση
Ιός γνωστός για περισσότερο από 20 χρόνια - Δεν υπάρχει εμβόλιο
Ένας ιός που συνήθως προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε - Δύο μέχρι στιγμής οι ασθενείς με μεταπνευμονοϊό στη χώρα
Τα 30 παθογόνα που ενδέχεται να την προκαλέσουν
Και αυτός είναι ο λόγος για τον πόνο στα δάχτυλα και για τις συχνές μυκητιάσεις
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, λέει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Τι αναφέρει σε σχετική έκθεση
Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την πιθανότητα να σας εγκλωβίσει και να σας ακινητοποιήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.