- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πόσες εκσπερματώσεις τον μήνα προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη: Η έρευνα του Χάρβαρντ
Ο ευεργετικός ρόλος της εκσπερμάτωσης στην πρόληψη - Τι δείχνουν τα επιστημονικά στοιχεία
Καρκίνος του προστάτη: Η ιατρική σχολή του Χάρβαρντ μελέτησε το κατά πόσο η συχνότητα εκσπερμάτωσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής από την ασθένεια.
Μια μελέτη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επισημαίνει τη συχνότητα με την οποία οι άνδρες πρέπει να εκσπερματώνουν κάθε μήνα, για να αποτρέψουν επιβλαβείς ασθένειες, όπως τον καρκίνο του προστάτη.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Harvard Health Publishing, έδειξε ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του προστάτη.
Η μελέτη παρατήρησε τις σεξουαλικές συνήθειες 32.000 ανδρών και, εν κατακλείδι, διαπίστωσε ότι όσοι είχαν υψηλότερο ποσοστό εκσπερμάτωσης είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν όγκους του προστάτη.
Ο συγγραφέας της μελέτης δηλώνει: «Βρήκαμε ότι οι άνδρες που ανέφεραν υψηλότερη σε σύγκριση με χαμηλότερη συχνότητα εκσπερμάτωσης στην ενήλικη ζωή είχαν λιγότερες πιθανότητες στη συνέχεια να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη. Αυτή η μεγάλη προοπτική μελέτη παρέχει τα ισχυρότερα στοιχεία μέχρι σήμερα για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη».
Η μελέτη του Χάρβαρντ για τη συχνότητα εκσπερμάτωσης
Εντοπίζοντας με ακρίβεια πόσες φορές οι άνδρες πρέπει να εκσπερματώνουν κάθε μήνα, η ομάδα των ερευνητών είπε ότι οι 21 φορές είναι επαρκείς, ώστε να προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη.
Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με την Ultimate Health, οι ειδικοί είπαν: «Είκοσι μία εκσπερματίσεις ή περισσότερες το μήνα μπορούν να σας προστατεύσουν (τους άνδρες) από τον καρκίνο του προστάτη».
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα είχαν 33% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη από εκείνους που δεν εκσπερμάτιζαν.
Ο λόγος για τον οποίο αυτό βοηθά τον προστάτη δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, αλλά οι επιστήμονες έχουν υποθέσει ότι μπορεί να απομακρύνει τις τοξίνες από το σύστημα.
Φυσικά, η εκσπερμάτιση από μόνη της δεν πρόκειται να σώσει εντελώς τον προστάτη. Οι ειδικοί λένε ότι η παχυσαρκία, ο καπνός, τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και η κληρονομικότητα είναι επίσης παράγοντες που οδηγούν σε καρκίνο του προστάτη, επομένως είναι συνετή η αποφυγή τους.
Ο δρ Τζέιμς Μπαλχ πιστεύει ότι μια καλή διατροφή είναι ένα θετικό πράγμα που πρέπει να προσβλέπουμε όταν προστατεύουμε τον προστάτη μας.
«Εάν ένας άντρας θέλει να μείνει έξω από το χειρουργείο και να αποφύγει τον καρκίνο του προστάτη, πρέπει να αποφύγει τα πρόχειρα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και τις περιβαλλοντικές τοξίνες που συμβάλλουν στα προβλήματα του προστάτη και να ξεκινήσει ένα σοφό διατροφικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα βασικά συμπληρώματα που επηρεάζουν τον προστάτη».
(Με πληροφορίες του Harvard Health Publishing και του Joe)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.