- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πόσες εκσπερματώσεις τον μήνα προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη: Η έρευνα του Χάρβαρντ
Ο ευεργετικός ρόλος της εκσπερμάτωσης στην πρόληψη - Τι δείχνουν τα επιστημονικά στοιχεία
Καρκίνος του προστάτη: Η ιατρική σχολή του Χάρβαρντ μελέτησε το κατά πόσο η συχνότητα εκσπερμάτωσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής από την ασθένεια.
Μια μελέτη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επισημαίνει τη συχνότητα με την οποία οι άνδρες πρέπει να εκσπερματώνουν κάθε μήνα, για να αποτρέψουν επιβλαβείς ασθένειες, όπως τον καρκίνο του προστάτη.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Harvard Health Publishing, έδειξε ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του προστάτη.
Η μελέτη παρατήρησε τις σεξουαλικές συνήθειες 32.000 ανδρών και, εν κατακλείδι, διαπίστωσε ότι όσοι είχαν υψηλότερο ποσοστό εκσπερμάτωσης είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν όγκους του προστάτη.
Ο συγγραφέας της μελέτης δηλώνει: «Βρήκαμε ότι οι άνδρες που ανέφεραν υψηλότερη σε σύγκριση με χαμηλότερη συχνότητα εκσπερμάτωσης στην ενήλικη ζωή είχαν λιγότερες πιθανότητες στη συνέχεια να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη. Αυτή η μεγάλη προοπτική μελέτη παρέχει τα ισχυρότερα στοιχεία μέχρι σήμερα για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη».
Η μελέτη του Χάρβαρντ για τη συχνότητα εκσπερμάτωσης
Εντοπίζοντας με ακρίβεια πόσες φορές οι άνδρες πρέπει να εκσπερματώνουν κάθε μήνα, η ομάδα των ερευνητών είπε ότι οι 21 φορές είναι επαρκείς, ώστε να προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη.
Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με την Ultimate Health, οι ειδικοί είπαν: «Είκοσι μία εκσπερματίσεις ή περισσότερες το μήνα μπορούν να σας προστατεύσουν (τους άνδρες) από τον καρκίνο του προστάτη».
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα είχαν 33% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη από εκείνους που δεν εκσπερμάτιζαν.
Ο λόγος για τον οποίο αυτό βοηθά τον προστάτη δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, αλλά οι επιστήμονες έχουν υποθέσει ότι μπορεί να απομακρύνει τις τοξίνες από το σύστημα.
Φυσικά, η εκσπερμάτιση από μόνη της δεν πρόκειται να σώσει εντελώς τον προστάτη. Οι ειδικοί λένε ότι η παχυσαρκία, ο καπνός, τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και η κληρονομικότητα είναι επίσης παράγοντες που οδηγούν σε καρκίνο του προστάτη, επομένως είναι συνετή η αποφυγή τους.
Ο δρ Τζέιμς Μπαλχ πιστεύει ότι μια καλή διατροφή είναι ένα θετικό πράγμα που πρέπει να προσβλέπουμε όταν προστατεύουμε τον προστάτη μας.
«Εάν ένας άντρας θέλει να μείνει έξω από το χειρουργείο και να αποφύγει τον καρκίνο του προστάτη, πρέπει να αποφύγει τα πρόχειρα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και τις περιβαλλοντικές τοξίνες που συμβάλλουν στα προβλήματα του προστάτη και να ξεκινήσει ένα σοφό διατροφικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα βασικά συμπληρώματα που επηρεάζουν τον προστάτη».
(Με πληροφορίες του Harvard Health Publishing και του Joe)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αισιοδοξία για όλο και περισσότερες κερδισμένες ζωές μέσα από τη μεταμόσχευση
Τα τρόφιμα που επηρεάζουν αρνητικά και εκείνα που καταλαγιάζουν τα συμπτώματα
Τρεις φορές συχνότερη στα αγόρια
Αιτίες και χαρακτηριστικά της παχυσαρκίας
Γι’ αυτό δεν βολτάρεις, σηκώνεις βάρη, Πητ Διαμαντή. Τόσο πολύ το θέλεις, που το ’χεις κάνει και μπίζνα
Η ύπαρξή είναι σημαντική καθώς προστατεύει τα όργανα αλλά και επειδή λειτουργεί ως ενδοκρινές όργανο. Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις που τα επίπεδά του είναι ιδιαίτερα αυξημένα;
Όχι δεν είναι βιάγκρα, είναι η νέα τάση στην ανδρική ευεξία, αλλά οι παρενέργειες είναι περισσότερες από τα οφέλη
Κι όμως, υπάρχει ένα ποτό που κάνει τη λιγότερη δυνατή ζημιά στον οργανισμό
Το να λέμε τα παράπονά μας στους φίλους μας έχει πλέον τον δικό του επιστημονικό όρο
Τι θα πρέπει να προσέξετε βάσει των τελευταίων δεδομένων
Από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Στατιστικά στοιχεία, επιπτώσεις και πρόληψη του φαινομένου
«Θέλω το κάθε άτομο που μας εμπιστεύεται να βλέπει γρήγορα και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία θα ενισχύουν τη διάθεσή του να συνεχίσει»
Συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση
Δανέζικη μελέτη εξετάζει τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Νέα φαρμακευτική θεραπεία για την παχυσαρκία
Η δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος δεν είναι τελικά ιδανική για όλα τα φαγητά
Τι αναφέρει η Ματίνα Παγώνη
Τι είναι αυτό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τα...φρικτά συμπτώματα που έχει
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον παθολόγο-πρόεδρο των SOS γιατρών Γιώργο Θεοχάρη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.