- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Από την καινοτομία στην αειφόρο ανάπτυξη και την ενιαία Υγεία: Η στρατηγική αειφορίας της Boehringer Ingelheim
Η εταιρεία εφαρμόζει 20 πρωτοβουλίες σε ολόκληρο τον κόσμο και επενδύει το ποσό των 250 εκατ. σε συμμαχία για την καταπολέμηση αναδυόμενων λοιμωδών νοσημάτων.
Boehringer Ingelheim: «More Health, More Green, More Potential», οι τρεις πυλώνες της εταιρείας
Τον ρόλο της καινοτομίας στην αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας τόνισε σε ομιλία του στις 21 Νοεμβρίου στο 3ο Φόρουμ Καινοτομίας o Δημήτρης Αναγνωστάκης, γενικός διευθυντής της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim Ελλάς και μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Το Φόρουμ Καινοτομίας διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Στόχος του Φόρουμ Καινοτομίας είναι να παρουσιάσει ιστορίες επιτυχίας από διάφορους τομείς με επίκεντρο την καινοτομία, και να δρομολογήσει διαδραστικές μορφές ανταλλαγής ιδεών και νέες συνεργασίες. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνογερμανική ανταλλαγή απόψεων γύρω από το θέμα της καινοτομίας ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης είναι ιδιαιτέρως σημαντική.
More Health - More Green - More Potential
Ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης της Boehringer Ingelheim η οποία ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή το 2021 (COP26). Το πλαίσιο «Αειφόρος Ανάπτυξη - Για Γενεές» έχει τρεις πυλώνες: “More Health” (καλή υγεία για τους ανθρώπους και τα ζώα), “More Green” (φροντίδα για το περιβάλλον) και “More Potential” (συνδημιουργία υγιών ενσωματωμένων και βιώσιμων κοινοτήτων). Μέσω των τριών αυτών πυλώνων η Boehringer Ingelheim εφαρμόζει 20 πρωτοβουλίες σε ολόκληρο τον κόσμο που καθοδηγούν τη συνεισφορά και την επίδραση της εταιρείας. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι σε συμφωνία με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους αυτούς, η εταιρεία έχει ανανεώσει τη δέσμευσή της για συμμετοχή σε μεγάλο εύρος συνεργασιών που απαιτείται για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων προκλήσεων παγκοσμίως. Παράλληλα, σε διεθνές επίπεδο ακουλουθεί τη φιλοσοφία One Health στον σχεδιασμό και τη διάθεση τόσο των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση όσο και των φαρμάκων για κτηνιατρική χρήση. Στα πλαίσια αυτά η εταιρεία μέσω του πυλώνα More Health επενδύει το ποσό των 250 εκατ. ευρώ σε συμμαχία για την καταπολέμηση αναδυόμενων λοιμωδών νοσημάτων, τα 2/3 από τα οποία οφείλονται σε ζωοανθρωπονόσους.
Αειφόρος Ανάπτυξη από τη Boehringer Ingelheim Ελλάς
Απόρροια της στρατηγικής αειφόρου ανάπτυξης στην Ελλάδα αποτελεί η συνεχής επένδυση της εταιρείας με προδιαγραφές industry 4.0., στο εργοστάσιό της στο Κορωπί, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο (hub) παραγωγής και εξαγωγών των καινοτόμων αντιδιαβητικών φαρμάκων σε 80 χώρες. Η νέα επένδυση της εταιρείας ύψους 100 εκατ. για το διάστημα 2019-2025 έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Η επένδυση αποδεικνύει ότι η καινοτομία σε αυτή τη χώρα μπορεί να παραχθεί, να φέρει σημαντικό συνάλλαγμα, να συγκρατήσει επιστημονικό δυναμικό (Braindrain) και να μας βοηθήσει να κρατήσουμε την παραγωγή στο ευρωπαϊκό έδαφος. Ένα στα τρία φάρμακα που εξάγονται από την Ελλάδα προέρχονται από το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί.
Σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου Wifor, η άμεση συνεισφορά της Boehringer Ingelheim στο ΑΕΠ της Ελλάδας ανέρχεται σε περίπου 8% της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας. Συμπεριλαμβανομένων των δευτερογενών επιπτώσεων, η Boehringer Ingelheim συνεισέφερε σχεδόν 310 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ. Με ποσοστό 11%, η Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα πέτυχε αξιοσημείωτη συνολική ένταση R&D (εσωτερικές και εξωτερικές δαπάνες R&D ανά GVA), η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τον στόχο του 3% για τη χώρα. Η δραστηριότητα της Boehringer δημιούργησε 5.764 έμμεσες και 1.573 έμμεσες θέσεις στην ελληνική αγορά εργασίας, στηρίζοντας έτσι σχεδόν 7.700 θέσεις εργασίας. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν το πολύ σημαντικό αποτύπωμα της Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Από τη γέννηση θα πρέπει να αρχίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.