Health & Fitness

Διαγωνισμός «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή»

Νικήτρια η MedoidAI Ι.Κ.Ε.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H MedoidAI Ι.Κ.Ε. νικήτρια του Διαγωνισμού «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή»

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή», με νικήτρια τη start up MeloidAl I.K.E.

Με τη βράβευση της MedoidAI Ι.Κ.Ε. ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή» που διοργάνωσε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer σε συνεργασία με το Elevate Greece και την Ένωση Ασθενών Ελλάδας.

Στο διαγωνισμό υπεβλήθησαν 20 συμμετοχές από αντίστοιχες startup εταιρείες εγγεγραμμένες στην πλατφόρμα Elevate Greece, οι οποίες πρότειναν καινοτόμες λύσεις σε θέματα που αφορούν στην  υποστήριξη, ενδυνάμωση και εκπαίδευση των ασθενών στη διαχείριση της νόσου τους, στη βελτίωση της επικοινωνίας των ασθενών με επαγγελματίες υγείας και την καλύτερη διαχείριση της υγείας των ασθενών στο σπίτι αλλά και στην εργασία τους.

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η MedoidAI, η οποία παρουσίασε μια καινοτόμο λύση, η οποία με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιτυγχάνει απλοποίηση των επιστημονικών κειμένων με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρείται η εγκυρότητα και η ακρίβειά τους. Η MedoidAI αποτελεί τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας για επιχειρήσεις και στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων για απευθείας διάθεση στην αγορά.

Στο πλαίσιο της βράβευσής της η MedoidAI έλαβε το χρηματικό βραβείο των €20.000 ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει συνεργασία με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer.

«Ευχαριστούμε θερμά την Pfizer και το Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας για τη βράβευση της πρότασής μας, αλλά και για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία διοργάνωσης του διαγωνισμού στα πλαίσια του Elevate Greece. Μια έμπρακτη κίνηση υποστήριξης και συνεργασίας με το εθνικό οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων που αξίζει συγχαρητήρια και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα», αναφέρει ο Ανέστης Φαχαντίδης, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MedoidAI.

O Δημήτρης Κοντοπίδης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, δήλωσε: «Οι ασθενείς για να μπορούμε να παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για την υγεία μας χρειαζόμαστε να έχουμε άμεση πρόσβαση στην απαραίτητη πληροφορία. Τεχνολογικά εργαλεία ψηφιακής εγγραμματοσύνης, όπως μια εφαρμογή απλοποίησης της πληροφορίας των κλινικών μελετών μέσω τεχνητής νοημοσύνης, μπορούν να φέρουν την επιστήμη πιο κοντά σε εμάς, ώστε να γίνεται κατανοητή και προσιτή. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία γιατί πιστεύουμε πραγματικά στην αξία της συμμετοχικής διαδικασίας, με τους ασθενείς ως experts και συνδιαμορφωτές στις σύγχρονες προκλήσεις για περισσότερη Υγεία για όλους.»

Ο κ. Νico Gariboldi, επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στη MedoidAI για την εξαιρετική ιδέα και τη νίκη στο διαγωνισμό “Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή”. Οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να αποτελέσουν έναν καταλύτη για την ενδυνάμωση των πολιτών, ώστε να αναπτύξουν την ικανότητα πρόσβασης, κατανόησης και αξιολόγησης ιατρικών πληροφοριών, να συμμετέχουν ενεργά στη διαχείριση της υγείας και της ευζωίας τους, καθώς και να υποστηρίζουν την καινοτομία σε μοντέλα φροντίδας με επίκεντρο τον άνθρωπο. Είμαστε χαρούμενοι που το CDI αποτελεί κόμβο ανοιχτής καινοτομίας και προάγει συνέργιες φορέων για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων που θα βελτιώνουν τις ζωές των ασθενών».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταυροδρόμια: Μια σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας
Σταυροδρόμια: Σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας

Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.