Η μητρική της Google δημιούργησε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων στη Βρετανία.
Μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη φαρμάκων ιδρύει η μητρική της Google, Alphabet, με έδρα τη Βρετανία.
Η νέα εταιρεία με την ονομασία Isomorphic Labs, πρόκειται να συνεχίσει την έρευνα της βρετανικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, DeepMind, την οποία η Google έχει εξαγοράσει από το 2014. Σκοπός της θα είναι «να επιταχύνει την ανακάλυψη φαρμάκων, με απώτερο σκοπό να βρει θεραπείες για κάποιες από τις πιο καταστροφικές αρρώστιες για την ανθρωπότητα», δήλωσε σε ανάρτησή του ο Demis Hassabis, επικεφαλής της DeepMind. Ο Hassabis είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος και της νέας εταιρείας. Αν αναρωτιέστε για την ελληνική προέλευση του ονόματος (Δημοσθένης Χασάμπης), να πούμε ότι ο πατέρας του είναι κυπριακής καταγωγής.
Ο Hassabis δήλωσε ότι «στο πιο θεμελιακό επίπεδό της, νομίζω πως η βιολογία μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σύστημα επεξεργασίας πληροφοριών, αν και ένα που είναι εντυπωσιακά πολύπλοκο και δυναμικό. Με βάση αυτήν την οπτική γωνία, μπορεί να υπάρξει μια υποκείμενη δομή ανάμεσα στη βιολογία και στην επιστήμη των πληροφοριών – μια ισομορφική χαρτογράφηση μεταξύ τους – εξ ου και το όνομα της νέας εταιρείας».
«Ως πρωτοπόροι στον αναδυόμενο τομέα της «ψηφιακής βιολογίας», ανυπομονούμε να βοηθήσουμε στην έναρξη μιας εκπληκτικά παραγωγικής νέας εποχής βιοϊατρικών καινοτομιών», καταλήγει.
H DeepMind παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο, εντυπωσιάζοντας την επιστημονική κοινότητα. Η τεχνολογία που ανέπτυξε έχει τεράστιες δυνατότητες στην πρόβλεψη της μορφής κάθε πρωτεϊνης στο ανθρώπινο σώμα με πολύ μικρό περιθώριο αστοχίας. Ο αλγόριθμος της DeepMind θα μπορούσε να αντικαταστήσει ή να ενισχύσει την έρευνα που γίνεται στα μικροβιολογικά εργαστήρια, εντοπίζοντας τη δομή των πρωτεϊνών, η οποία και καθορίζει τη συμπεριφορά τους.
Φαρμακευτικές εταιρείες και ακαδημαϊκοί αναμένουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της DeepMind για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων. Η τεχνολογία της ενδέχεται επίσης να μειώσει κατά πολύ το χρόνο ανακάλυψης φαρμάκων. Ωστόσο, οι κλινικές έρευνες θα εξακολουθούν να καθυστερούν τη διοχέτευσή τους στην αγορά. Η Isomorphic Labs θα συνεργαστεί με φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρίες και ήδη προσλαμβάνει προσωπικό πολλών ειδικοτήτων. Πρόκειται να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη πέρα από το σύστημα AlphaFold 2 (το οποίο έχει καταστεί ευρέως διαθέσιμο σε άλλους επιστήμονες και δεν έχει κρατηθεί ως εμπορικό μυστικό) για να προβλέψει την εξέλιξη πολύπλοκων φαινομένων, χωρίς να δοθούν πάντως περισσότερες λεπτομέρειες για τις μελλοντικές δραστηριότητές της.
Όσον αφορά την ίδια την DeepMind, ο Hassabis, ο οποίος θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας, διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να αναπτύσσει την έρευνά της στους τομείς της βιολογίας, της χημείας, της φυσικής και άλλων κλάδων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.