Απίστευτοι δρομείς στο No Finish Line Αthens
Ας τους χειροκροτήσουμε όλους αυτούς τους υπερανθρώπους, αλλά κυρίως ας παραδειγματιστούμε και ας σηκωθούμε από τον καναπέ μας.
5ο No Finish Line Αthens: Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν και περπάτησαν για 90 ώρες για να ενισχύσουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη μέσω της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»
Ο συνάδελφός μου μού το ξεκαθάρισε. Θα κάνω 150 km μέσα σε 24 ώρες. Γκλουπς. Δηλαδή σχεδόν τέσσερις διαδοχικούς μαραθώνιους μέσα σε 24 ώρες;;; Καθώς κατέχω το παγκόσμιο ρεκόρ βραδύτητας στον μαραθώνιο με 5:30 ώρες, θεωρούσα αδιανόητο αυτό το οποίο προσπαθούσε να πετύχει.
Με έβαλε όμως στο τριπάκι και μετά από τέσσερα χρόνια που είχα να τρέξω, παρουσιάστηκα και εγώ μαζί του στην No Finish Line φιλανθρωπική εκδήλωση στο ΟΑΚΑ.
Η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος δεν είχε την πιο εντυπωσιακή ιστορία από όλους. Μισοτρέχοντας και κυρίως περπατώντας, έτρεξα μέσα σε τρεις μέρες 30 χιλιόμετρα. Για να περνάει η ώρα έπιασα την κουβέντα με αρκετούς από τους δρομείς που ξεκίνησαν για το συνεχόμενο εικοσιτετράωρο τρέξιμο το απόγευμα της Παρασκευής και τερμάτισαν το απόγευμα του Σαββάτου στις 5:30. Κάποιοι έτρεχαν από την Τετάρτη.
Ένας εξ αυτών ήρθε κατευθείαν με το καράβι από τη Σαντορίνη που εργάζεται, έχοντας δουλέψει έναν συνεχόμενο μήνα προκειμένου να μαζέψει ικανό αριθμό ημερών ρεπό. Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου είχε ξεπεράσει τα 270 km, μέσα σε περίπου 3 εικοσιτετράωρα. Ο στόχος του μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι ήταν να φτάσει τα 400 km δηλαδή σχεδόν 10 μαραθωνίους!
Πλησίασα έναν άλλο κύριο, άνω των 60 ετών, ο οποίος δεν έτρεχε καθόλου, μόνο περπατούσε με έναν συγκεκριμένο ρυθμό. Τον ρώτησα είσαστε στον 24ωρο αγώνα; Ναι. Πόσα χιλιόμετρα έχετε κάνει; 70 στον εικοσιτετράωρο, 170 από την Τετάρτη το απόγευμα. Και με τον ύπνο τι κάνετε; Ε αυτό με δυσκολεύει λίγο...
Υπήρχε και ένας άλλος, μία γραφική φυσιογνωμία. Περπατούσε απελπιστικά αργά, αλλά δεν σταματούσε δευτερόλεπτο. Πόσα έχεις κάνει; 230 km. Το αντιλαμβανόμαστε; Έχει φτάσει πιο μακριά από τη Λαμία περπατώντας μόνο για την πλάκα του.
Τίποτα όμως δεν ξεπερνάει τους δύο λεβέντες που είδα να τρέχουν με πραγματικά γρήγορο ρυθμό με τις πατερίτσες τους και με ένα πόδι. Κοντά τους μία κοπέλα, η οποία με δύναμη και αριστοτεχνικές κινήσεις έτρεχε με το καροτσάκι της. Όταν την πέρασα τρέχοντας, κυριολεκτικά αισθάνθηκα αμηχανία. Της είπα ότι την καμαρώνουμε για την προσπάθειά της. Γύρισε και μου χάρισε ένα υπέροχο χαμόγελο μαζί με ένα φωτεινό βλέμμα, σαν να ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.
Τι να πει κανείς; Όλα είναι στο μυαλό. Ας τους χειροκροτήσουμε όλους αυτούς τους υπερανθρώπους, αλλά κυρίως ας παραδειγματιστούμε και ας σηκωθούμε από τον καναπέ μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.