- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Pfizer: Ξεκίνησε τη δοκιμή mRNA αντιγριπικού εμβολίου
Ήδη ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε
Η Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη δοκιμή ενός αντιγριπικού εμβολίου που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, την ίδια που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο του κορωνοϊού
Την δοκιμή ενός αντιγριπικού εμβολίου που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, την ίδια που χρησιμοποιείται και στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Pfizer.
Ήδη ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ με υγιή άτομα 65 έως 85 ετών. Αρχικός στόχος είναι, ως συνήθως, ο έλεγχος της ασφάλειας του εμβολίου και στη συνέχεια της αποτελεσματικότητας του από άποψη ανοσιακής ανταπόκρισης.
«Η πανδημία Covid-19 μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε την τεράστια επιστημονική ευκαιρία του mRNA. Η γρίπη παραμένει μια περιοχή όπου χρειαζόμαστε εμβόλια», δήλωσε η Κάθριν Γιάνσεν, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer.
Εμβόλιο Pfizer - ΕΚΠΑ: Αντισώματα για τουλάχιστον 6 μήνες
Τουλάχιστον έξι μήνες διατηρείται η ανοσία έναντι του SARS-COV-2 μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με νεότερα αποτελέσματα της προοπτικής μελέτης του ΕΚΠΑ που διεξάγεται στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» από την αρχή των εμβολιασμών του Ελληνικού πληθυσμού. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί με τη μορφή 20 άρθρων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.
Στην πιο πρόσφατη δημοσίευση οι ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα από 308 υγειονομικούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου, με διάμεση ηλικία τα 48 έτη, όπως δηλώνει σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104, 9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο καθηγητής Θεραπευτικής- Ογκολογίας-Αιματολογίας, πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο οποίος είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης κ. Θάνος Δημόπουλος.
Ο πρύτανης αναφερόμενος στη διακύμανση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων στους 3 και στους 6 μήνες, αλλά και στο ρόλο που παίζει η ηλικία, εξηγεί ότι άνω του 95% των εμβολιασθέντων είχαν υψηλότατους τίτλους εξουδετέρωσης του ιού περίπου 4 μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού τους.
«Όσον αφορά τα αποτελέσματα του 6μήνου μετά τον πλήρη εμβολιασμό η διάμεση τιμή εξουδετερωτικών αντισωμάτων ήταν 81%. Στους 3 μήνες δεν υπήρχε κανείς με τιμές εξουδετερωτικών αντισωμάτων κάτω από το όριο θετικότητος του 30%, ενώ 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό μόνο το 2,59% (8 άτομα) είχε τιμές αντισωμάτων κάτω από 30% και 12% είχε τιμές κάτω του 50%.
»Η μείωση του τίτλου των αντισωμάτων ήταν μεγαλύτερης τάξης μεγέθους στα άτομα ηλικίας 51-70 ετών, συγκριτικά με αυτά ηλικίας 20-50 ετών, σε όλες τις χρονικές στιγμές των μετρήσεων».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις