- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ουχάν: Η ομάδα του ΠΟΥ «αθωώνει» νυχτερίδες- παγκολίνους
«O ιός Sars-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο Covid- 19 μπορεί να προήλθε από ζωονοσογόνα στελέχη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί το ζώο - ξενιστής»
Το συμπέρασμα της ειδικής ομάδας του ΠΟΥ που πήγε στην Ουχάν για να ερευνήσει την καταγωγή του κορωνοϊού - «Αθώοι» νυχτερίδες και παγκολίνοι
Τα μέχρι τώρα πορίσματα της έρευνας των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην «πηγή» του κορωνοϊού, την κινεζική πόλη Ουχάν, δείχνουν ότι, ο ιός Sars-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο Covid- 19 μπορεί να προήλθε από ζωονοσογόνα στελέχη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί το ζώο - ξενιστής.
«Αν και οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι (ασιατικό ζώο) είναι πιθανοί υποψήφιοι για τη μετάδοση του ιού στον άνθρωπο, δείγματα κορωνοϊού που ανιχνεύτηκαν σε αυτά τα είδη, δεν είναι πανομοιότυπα με τον ιό Sars-Cov-2», όπως επισημαίνει ο καθηγητής Λιάνγκ Γονιάν, επικεφαλής του ειδικού πάνελ για τη νόσο Covid-19 στην Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας που συνεργάζεται με την ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι, από τα δείγματα σε νυχτερίδες των σπηλαίων στην κινεζική πόλη Ουχάν και σε άλλες τοποθεσίες που υπάρχουν ζώα, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid-19 .
«Επιπλέον, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πώς κατάφερε να παρεισφρήσει ο ιός Sars-Cov-2 στην υπαίθρια αγορά της Ουχάν. Η αγορά αυτή ήταν μία από τις τοποθεσίες όπου ξέσπασε η επιδημία αλλά η μετάδοση του ιού γινόταν και σε άλλα σημεία της πόλης», τόνισε ο καθηγητής Λιάνγκ.
Επιπλέον, όπως είπε, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο ιός Sars-Cov-2 είχε εξαπλωθεί στον πληθυσμό πριν από τον Δεκέμβριο του 2019 και δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να προσδιοριστεί εάν είχε εξαπλωθεί στην Ουχάν πριν από τον Δεκέμβριο του 2019.
Τέλος υποστήριξε ότι, η έρευνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο ο ιός εξαπλώθηκε στα ζώα προτού μολύνει τους ανθρώπους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πιο συχνή κακοήθης νόσος στους άνδρες
Οι περισσότεροι βολευόμαστε, αγνοώντας τους κινδύνους για την καρδιά μας
Μια πρωτοβουλία της La Roche-Posay
Η αλήθεια για την αύξηση των διαγνώσεων αυτισμού και ΔΕΠ-Υ: επιδημία ή αποδοχή της νευροδιαφορετικότητας;
Τα συμπτώματά της και οι σοβαρές επιπλοκές
Μετά τη «σιωπηλή παραίτηση» μία νέα ηθική στον χώρο της εργασίας δημιουργεί τριγμούς
Όταν γυμναστική γίνεται παιχνίδι και ένα μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, τότε τα οφέλη της είναι πάρα πολύ γρήγορα και όχι μόνο σωματικά
Πολυπαραγοντική νόσος που επηρεάζει συνολικά την υγεία μας
Συστάσεις η πράξη να γίνεται πριν από τα 35 έτη
Ο χρόνιος πόνος και η αντιμετώπισή του
Αισιοδοξία για όλο και περισσότερες κερδισμένες ζωές μέσα από τη μεταμόσχευση
Τα τρόφιμα που επηρεάζουν αρνητικά και εκείνα που καταλαγιάζουν τα συμπτώματα
Τρεις φορές συχνότερη στα αγόρια
Αιτίες και χαρακτηριστικά της παχυσαρκίας
Γι’ αυτό δεν βολτάρεις, σηκώνεις βάρη, Πητ Διαμαντή. Τόσο πολύ το θέλεις, που το ’χεις κάνει και μπίζνα
Η ύπαρξή είναι σημαντική καθώς προστατεύει τα όργανα αλλά και επειδή λειτουργεί ως ενδοκρινές όργανο. Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις που τα επίπεδά του είναι ιδιαίτερα αυξημένα;
Όχι δεν είναι βιάγκρα, είναι η νέα τάση στην ανδρική ευεξία, αλλά οι παρενέργειες είναι περισσότερες από τα οφέλη
Κι όμως, υπάρχει ένα ποτό που κάνει τη λιγότερη δυνατή ζημιά στον οργανισμό
Το να λέμε τα παράπονά μας στους φίλους μας έχει πλέον τον δικό του επιστημονικό όρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.