- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Χάρτης ECDC: Μόνο στην Ελλάδα «πράσινες» περιοχές
Σκούρο πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα για την υπόλοιπη Ευρώπη
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με «πράσινες» περιοχές στον εβδομαδιαίο χάρτη για τον κορωνοϊό, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με «πράσινες» περιοχές στον εβδομαδιαίο χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για τον κορωνοϊό την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου.
Η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι οι μόνες «πράσινες» περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, στον χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 15-28 Ιανουαρίου.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας των τεστ για την COVID-19 στις περιοχές αυτός βρίσκεται κάτω από το 4% σε διάστημα 14 ημερών, δηλαδή το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι χαμηλότερο από 25 ανά 100.000 πληθυσμού.
Η υπόλοιπη Ελλάδα εμφανίζεται μεανοιχτό πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη. «Πορτοκαλί» εμφανίζονται επίσης η Φινλανδία και η Νορβηγία.
Σκούρο πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα για την υπόλοιπη Ευρώπη
Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι χρωματισμένη με σκούρο πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα. Σημειώνεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη. Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης.
Παράλληλα, ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στο «πράσινο» στον χάρτη που αφορά τον δείκτη θετικότητας, επίσης μαζί με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.
Υπενθυμίζεται ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις